Karel Aalbers is de voormalig voorzitter van voetbalclub Vitesse die bekend werd als de bedenker van het stadion GelreDome, waar naast voetbalwedstrijden ook andere evenementen in plaats kunnen vinden. U kunt Karel Aalbers inhuren als spreker.

Vitesse
Aalbers werd in 1984 voorzitter van de Arnhemse voetbalclub Vitesse en wilde van de club een stabiele topclub maken en Europees voetbal spelen. Onder leiding van Aalbers werden veel goede spelers gekocht en tussen 1997 en 2002 had de club veel succes, met als hoogste positie een derde plek op de ranglijst.

De grootste verdienste van Aalbers was echter de bouw van het GelreDome. De voorzitter bedacht een uniek concept, waarbij de grasmat, als een luciferdoosje, ook het stadion gereden kon worden. Zodoende konden er ook andere evenementen, zoals concerten in het stadion plaatsvinden. Het concept werd later gebruikt voor stadions in Japan en het stadion van het Duitse Schalke 04 in Gelsenkirchen. In 2000 moest Aalbers gedwongen aftreden als voorzitter van Vitesse. Hij bleef echter ongekend populair bij het publiek.

Shanghai
Naast zijn werk bij Vitesse was Aalbers tot 1996 honorair-consul van Oezbekistan. Daarnaast was hij verantwoordelijk voor het marketingplan van het Future Dome-complex in Shanghai.

 

Wilt u Karel Aalbers boeken als spreker? Neem voor meer informatie contact met ons op.

 

Biografie © Quality Bookings – Almere

Karel Aalbers spreekt graag over:

Karel Aalbers boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Karel Aalbers. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21