20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Jimmy Nelson

Jimmy Nelson als spreker boeken

Jimmy Nelson een inspirerende spreker die ieder evenement naar een hoger niveau tilt. Jimmy Nelson is een ervaren spreker die met zijn unieke verhalen en indrukwekkende beelden jouw publiek zal boeien van begin tot eind. Op deze pagina lees je alles over wat Jimmy Nelson jou als spreker kan bieden.

Jimmy Nelson

Verbinding en communicatie

Fotografie is een krachtig medium om verhalen te vertellen en culturen vast te leggen. Jimmy Nelson is een expert op het gebied van fotografie en culturele diversiteit. In zijn lezingen neemt hij het publiek mee op reis naar de verste uithoeken van de wereld, waar hij inheemse stammen en culturen heeft vastgelegd. Hij vertelt over de schoonheid van culturele diversiteit en het belang van het behouden van deze unieke culturen. Jimmy Nelson kan lezingen geven over verschillende onderwerpen binnen dit thema, zoals het maken van portretten, het vastleggen van culturen en het belang van diversiteit.

Jimmy Nelson inhuren voor een lezing

Wil je Jimmy Nelson boeken voor een lezing? Dat is heel eenvoudig! Bij Quality Bookings regel je direct contact met meer dan 1070 sprekers, waaronder Jimmy Nelson. Ons team van experts heeft meer dan 19 jaar ervaring met spreker management en zorgt altijd voor de beste match voor jouw evenement. Binnen 24 uur ontvang je van ons een scherpe offerte en je kunt zelfs kiezen voor een boekingsgarantie, zodat je zeker weet dat je boeking in goede handen is. Neem vandaag nog contact op en ontdek wat Jimmy Nelson voor jouw evenement kan betekenen.

Biografie van Jimmy Nelson

Jimmy Nelson werd geboren in 1967 in Sevenoaks, Engeland. Al op jonge leeftijd ontdekte hij zijn passie voor fotografie en reizen. Toen hij 16 jaar oud was, werd hem per ongeluk de verkeerde medicatie voorgeschreven, waardoor hij leed aan Alopecia totalis en al zijn haar verloor. Dit was een moeilijke periode in zijn leven, waarin hij zich sociaal geïsoleerd voelde. Op zoek naar een plek waar hij zich op zijn gemak voelde, vertrok hij op 18-jarige leeftijd naar Tibet. Hier vond hij zijn passie voor het vastleggen van culturen en mensen. Dit was het begin van een levenslange reis waarin hij de wereld rondreisde om inheemse stammen en culturen te fotograferen.

In 2013 publiceerde Jimmy Nelson zijn eerste boek “Before They Pass Away“. Voor dit boek reisde hij tweeënhalf jaar de wereld over en fotografeerde hij 35 inheemse stammen. Het boek werd een groot succes en er werden meer dan 200.000 exemplaren van verkocht. Dit succes sterkt Jimmy Nelson in zijn missie om inheemse culturen te eren en vast te leggen.

In 2016 startte hij met zijn tweede grote project, “Homage to Humanity“. Voor dit boek bezocht hij opnieuw een aantal stammen die hij eerder had gefotografeerd en daarnaast ook een aantal nieuwe. Dit keer wilde hij de lezer echt meenemen op zijn reis en verzamelde hij naast zijn fotografie ook interviews, verhalen, film en 360 graden materiaal. Het resultaat is een meeslepende ervaring voor de toeschouwer en lezer.

Gedurende zijn carrière heeft Jimmy veel bereikt. Zo heeft hij zijn werk tentoongesteld in het National Geographic Museum in Washington D.C., het Rijksmuseum in Amsterdam en het Victoria and Albert Museum in Londen. Daarnaast heeft hij de prestigieuze World Press Photo Award ontvangen voor zijn fotoserie “Before They Pass Away”. In 2020 werkte hij samen met National Geographic voor een documentaire over zijn werk en reizen.

Jimmy is niet alleen een getalenteerde fotograaf, maar ook een inspirerende spreker die met zijn verhalen en beelden mensen weet te raken. Zijn lezingen zijn een echte aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in fotografie, cultuur en diversiteit. Boek Jimmy Nelson nu als spreker voor jouw evenement en laat je inspireren door zijn unieke verhaal.

Te boeken als
Spreker
Talen
Engels, Nederlands
Prijsindicatie
Prijs op aanvraag

Reviews over Jimmy Nelson

"Een foto-essay van inheemse en traditionele mensen van over de hele wereld, vaak levend in afgelegen omgevingen met behoud van levenswijzen die duizenden jaren oud zijn. De foto's zijn opvallend en portretteren zowel trots, stoïcisme als veel vreugde, spel en plezier." De fotograaf vertelt hoeveel vertrouwen er is gestoken in het maken van deze collectie, inclusief een grappig verhaal over drinken in Siberië en hoe rendieren van menselijke urine houden, wat resulteert in het instorten van een tent midden in de nacht bij temperaturen onder het vriespunt...."

― Lily

"De meest verbazingwekkende foto's --- een moderne Edward Curtis, die beelden van verdwijnende volkeren bewaart."

― Cathy

"Dit is het meest verbluffend mooie fotoboek van stammen dat ik ooit heb gezien. De tribale mensen zijn prachtig in hun inheemse klederdracht geënsceneerd en de foto's zijn onovertroffen."

― Carolyn Walsh
Schrijf een review

Video met Jimmy Nelson

Meer informatie & boekingen

Jimmy Nelson inhuren als spreker voor uw congres of seminar doet u snel en gemakkelijk via Quality Bookings. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie over de voorwaarden. We helpen je graag!

Celine
  • Snel contact met Jimmy Nelson
  • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
  • Scherpe marktconforme prijzen
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Begeleiding tot na het evenement
  • Boekingsgarantie via CLC-VECTA
Bekijk alle sprekers