Info & boekingen
Spreker Jimmy Nelson - Verbinding en communicatie

Jimmy Nelson Verbinding en communicatie

Jimmy Nelson als spreker boeken

Jimmy Nelson (1967) is een Brits fotograaf en fotojournalist. Hij is vooral bekend van zijn boek ‘Before They Pass Away’, waarvoor hij tweeënhalf jaar de wereld over reisde en 35 inheemse stammen fotografeerde. Voor zijn nieuwe boek ‘Homage to Humanity’ bezocht hij een aantal stammen opnieuw en daarnaast ook een aantal nieuwe.

Prijsindicatie
Prijs op aanvraag
Te boeken als
 • Snel contact met Jimmy Nelson
 • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
 • Scherpe marktconforme prijzen
 • Meer dan 19 jaar ervaring
 • Begeleiding tot na het evenement
 • Boekingsgarantie via CLC-VECTA

Nederlands-Engelse kunstenaar Jimmy Nelson (Sevenoaks, 1967) heeft de afgelopen dertig jaar gewerkt als een fotograaf en is de initiatiefnemer van de Jimmy Nelson Foundation. Op 16-jarige leeftijd was hij dat per ongeluk de verkeerde medicatie voorgeschreven en leed aan Alopecia totalis, waardoor hij al zijn haar verloor. Op het internaat van de jezuïeten werd zijn kaalheid aangezien als een teken van rebellie en hij voelde zich sociaal geïsoleerd. Als gevolg hiervan begon Jimmy onbewust zijn zoektocht naar een plek waar hij zich op zijn gemak voelde in de wereld. Op 18-jarige leeftijd koos hij voor Tibet, waar hij in zijn naïviteit dacht dat alle jonge mannen kaal waren en hij zich op zijn gemak zou voelen. Het was de katalysator voor zijn eindeloze zoektocht naar menselijke connectie.

Before they pass away

Met deze onvermijdelijke zoektocht naar zichzelf, kwam hij in aanraking met een verscheidenheid aan mensen met ieder hun eigen cultuur, taal en ideeën over schoonheid.

Hij besloot de mensen die hij ontmoette waardig vast te leggen op camera. Zijn werk wordt gekenmerkt door zijn romantische, iconische en uitbundige stijl, die hij bundelde in zijn eerste boek Before they pass away waar 200.000 exemplaren van verkocht werden. Het succes sterkte hem in zijn missie om inheemse culturen te eren.

Homage to Humanity

In januari 2016 begon hij met reizen en wilde de lezer echg meenemen op zijn reis. Door interviews, verhalen, film en 360 graden materiaal te verzamelen naast zijn fotografie ontstond een meeslepende ervaring voor de toeschouwer en lezer.

10 highlights van Jimmy Nelson

 1. Jimmy Nelson begon zijn carrière als professioneel fotograaf in 2007, met een focus op culturele en etnische groepen.
 2. In 2013 publiceerde hij zijn eerste boek, “Before They Pass Away”, een beeldend verslag van 31 culturen die op het punt staan te verdwijnen.
 3. In 2014 ontving hij de prestigieuze World Press Photo Award voor zijn fotoserie “Before They Pass Away”.
 4. In 2015 begon hij zijn tweede grote project, “Homage to Humanity”, waarin hij fotografeerde in 35 landen over de hele wereld.
 5. In 2016 werd zijn werk tentoongesteld in het National Geographic Museum in Washington D.C.
 6. In 2017 was er een grote tentoonstelling van zijn werk in het Rijksmuseum in Amsterdam.
 7. In 2018 publiceerde hij zijn tweede boek, “Homage to Humanity”, dat een selectie bevat van de beste foto’s uit zijn tweede project.
 8. In 2019 was er een grote tentoonstelling van zijn werk in het Victoria and Albert Museum in Londen.
 9. In 2020 werkte hij samen met National Geographic voor een documentaire over zijn werk en reizen.
 10. In 2021 werkt hij aan zijn derde grote project, waarin hij zich richt op de veranderende cultuur en tradities van de Inuit in Noord-Amerika.

 

 

Meer informatie & boekingen

Jimmy Nelson inhuren als spreker voor uw congres of seminar doet u snel en gemakkelijk via Quality Bookings. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie over de voorwaarden. We helpen je graag!

Celine
 • Snel contact met Jimmy Nelson
 • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
 • Scherpe marktconforme prijzen
 • Meer dan 19 jaar ervaring
 • Begeleiding tot na het evenement
 • Boekingsgarantie via CLC-VECTA
Bekijk alle sprekers