Jan De Coster groeide op met een fascinatie voor natuurkunde en science fiction. Tijdens zijn studies ontdekte hij dat de verhalen en ervaringen vaak veel sterker zijn dan een handboek, om een idee te begrijpen. Einde jaren 90 werkte hij aan zijn eerste online producties en uiteindelijk bracht zijn carrièrepad hem in de reclamewereld, waar hij interactieve verhalen en games maakte voor online campagnes. Na enkele jaren maakte zijn interesse in virtuele werelden, plaats voor interactieve installaties in de echte wereld, met een speciale passie voor Robots. Robots vormen de perfecte match tussen zijn interesse in fysieke projecten en character design.

De robots van Jan reizen de wereld rond en stonden tentoon in plaatsen als Mexico, Moscou, Qatar en Peru. Op dit moment is Robin een onderdeel van de ‘Hello Robot’ tentoonstelling van Vitra. Deze tentoonstelling is in het najaar van 2017 ook in Gent te zien.

Binnenkort is Jan De Coster 20 jaar actief in zijn studio, Slightly Overdone. Sinds enkele jaren is hij ook actief als docent aan de Erasmus Hogeschool Brussel, waar hij studenten leert wat fysieke interactie kan zijn, met een sterke voorkeur voor robot projecten. Ook buiten de school leert hij jong en oud robots maken, in binnen en buitenland.

Wilt u Jan De Coster boeken als gastspreker of debatleider? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn

Jan De Coster spreekt graag over:

Jan De Coster boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Jan De Coster. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21