Jaap de Hoop Scheffer is een voormalig politicus die onder andere minister van Buitenlandse Zaken was. Ook was hij secretaris-generaal van de NAVO. U kunt Jaap de Hoop Scheffer boeken als spreker. In zijn lezingen kan hij het hebben over thema’s als binnen- en buitenlandse politiek, bestuur en defensie.

Rechten
De Hoop Scheffer volgde een rechtenstudie aan de Universiteit van Leiden en nadat hij deze studie had afgerond voldeed hij zijn militaire dienstplicht.  Vervolgens ging hij werken voor het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Tussen 1979 en 1982 was De Hoop Scheffer lid van D66, maar na een meningsverschil stapte hij over naar het CDA. In 1986 werd hij kamerlid namens de christendemocraten. Tussen 1997 en 2001 was hij fractievoorzitter van de partij.

In 2002 werd De Hoop Scheffer, na de kabinetsformatie, minister van Buitenlandse Zaken in het kabinet Balkenede I ook in het daaropvolgende kabinet vervulde hij deze rol.

NAVO
Op 3 december 2003 trad De Hoop Scheffer af als minister om te worden benoemd tot secretaris-generaal van de NAVO. Tijdens zijn periode bij de NAVO werd het bondgenootschap uitgebreid met Albanië en Kroatië.

Sinds 2009 is De Hoop Scheffer hoogleraar aan de Universiteit van Leiden. Hij doceert vakken als internationale politiek en diplomatieke praktijk. Ook bekleedde hij de Pieter Kooijman Leerstoel. In 2014 werd de voormalig politicus voorzitter van het Kapittel voor de Civiele Orden.

Wilt u u Jaap de Hoop Scheffer inhuren als spreker? Met zijn jarenlange ervaring in de binnen- en buitenlandse politiek zit hij vol met kennis en interessante verhalen. Neem voor meer informatie contact met ons op.

 

Biografie © Quality Bookings – Almere

Jaap de Hoop Scheffer spreekt graag over:

Jaap de Hoop Scheffer boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Jaap de Hoop Scheffer. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21