Info & boekingen
Spreker Iris van Lunenburg - Dagvoorzitter & presentator Copyright foto: William Rutten
Exclusief bij
Quality Bookings

Iris van Lunenburg Dagvoorzitter & presentator

Iris van Lunenburg als spreker boeken

Ze staat bekend als de spontane en getalenteerde presentator van het NPO 3-programma Iris onderzoekt en als verslaggever van programma’s als Jan Rijdt Rond, Iris test en Iris in Ivoorkust van LINDA.tv. Daarnaast was Iris van Lunenburg columnist voor de krant Metro en vervulde ze dezelfde functie voor zakenblad Quote. Deze sympathieke programmamaakster en presentatrice is via Quality Bookings in te huren als dagvoorzitter of debatleider op uw evenement.

Prijsindicatie
Prijs op aanvraag
Talen
Engels Nederlands
 • Snel contact met Iris van Lunenburg
 • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
 • Scherpe marktconforme prijzen
 • Meer dan 16 jaar ervaring
 • Begeleiding tot na het evenement
 • Boekingsgarantie via CLC-VECTA

Biografie van Iris van Lunenburg

Iris wordt op 17 december 1985 geboren in Port-au-Prince, Haïti. Als baby wordt zij geadopteerd en komt ze in Emmen terecht, later verhuist zij naar Den Haag. Ze studeert bestuurskunde en rechten in respectievelijk Rotterdam en Amsterdam, maar maakt deze studies niet af als ze ontdekt waar haar werkelijke passie ligt: in schrijven en televisiewerk!

Iris wordt toegelaten tot de BNN University (Media Academie Hilversum) en leert hier alles over het vak van televisie maken. Van regie tot redactie en van productie tot presentatie: ze leert de fijne kneepjes van het vak van de beste mensen uit de televisiewereld. Naast BNN University rondt ze ook de gerenommeerde BKB Academie succesvol af.

Vlogger, columniste, presentatrice en programmamaakster

Al snel daarna neemt de carrière van de breed geïnteresseerde Iris een vlucht. In 2014 wordt ze verslaggever bij Het Parool, waarvoor ze de dagelijkse societyrubriek Schuim schrijft. Op geheel eigen wijze maakt ze elke dag een reportage van een boekpresentatie, politieke borrel of opening. Een jaar later gaat ze aan de slag als achterpaginacolumnist voor zakenblad Quote, waarvoor ze in een wereld duikt die niet de hare is: die van de golddiggers en de mannen die van ze houden.

De faam van de presentatrice en columnist stijgt en in 2015 gaat ze voor het programma Jan Rijdt Rond (KRO-NCRV) als verslaggever op zoek naar verrassende en spraakmakende verhalen. Niet veel later presenteert ze voor LINDA.tv het wekelijkse programma Iris test, waarin ze onderzoekt hoe mensen reageren op actuele, maatschappelijke vraagstukken. Ook maakt ze als vlogger de serie Iris in Ivoorkust voor Het Rode Kruis en Serious Request over de behandeling van longontsteking.

Iris inhuren als dagvoorzitter of debatleider

Inmiddels presenteert het multitalent met de vlotte pen en rappe tong de journalistieke documentaireserie Iris onderzoekt (NTR) over gemengde relaties en schrijft ze een wekelijkse column in de krant Metro over achtergronden bij het nieuws, trends en andere zaken die begin-dertigers bezighouden. Als ambassadeur is ze verbonden aan het Rode Kruis Prinses Margriet Fonds en voor LINDA.tv presenteert ze onder andere de talkshow Wat zou jij doen?.

Toenemende bekendheid vergaart Iris met haar werkzaamheden als dagvoorzitter en debatleider. Ogenschijnlijk moeiteloos leidt ze de meest uiteenlopende evenementen van bedrijven en organisaties in goede banen, zoals ze dat eerder naar grote tevredenheid deed voor opdrachtgevers zoals De Volkskrant, Pakhuis de Zwijger, De Balie, De Media100 en de Rabobank.

Het inhuren van Iris als dagvoorzitter of debatleider staat dan ook garant voor een modern geleid evenement dat op rolletjes verloopt. Met de juiste mix tussen humor en scherpzinnigheid weet deze ervaren presentatrice elk publiek geboeid door het dagprogramma te leiden. Met plezier stemt zij haar presentatie in overleg af op uw specifieke wensen.

Contact opnemen met Iris van Lunenburg

Wilt u Iris van Lunenburg ook inhuren als debatleider of dagvoorzitter op uw evenement? Het team van Quality Bookings helpt u graag bij het boeken van deze bekende programmamaakster en presentatrice. Neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden.

Meer informatie & boekingen

Iris van Lunenburg inhuren als spreker voor uw congres of seminar doet u snel en gemakkelijk via Quality Bookings. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie over de voorwaarden. We helpen je graag!

Yannicke
 • Snel contact met Iris van Lunenburg
 • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
 • Scherpe marktconforme prijzen
 • Meer dan 16 jaar ervaring
 • Begeleiding tot na het evenement
 • Boekingsgarantie via CLC-VECTA
Bekijk alle sprekers