Professor Herman Pleij was hoogleraar middeleeuwse letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam en wordt gezien als een begenadigd spreker. Groepen die hem inhuren voor lezingen leren alles over de historische achtergrond van de huidige maatschappij en van wat wij tegenwoordig als typisch Nederlands beschouwen.

Taal- en Letterkunde
Pleij studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam en promoveerde in 1979 op zijn studie naar de Blauwe Schuit. Literatuur volksfeest en burgermoraal in de late middeleeuwen. Hierin bestudeert hij carnavalsteksten en de betekenis van het tijdelijk vestigen van een omgekeerde wereld.

Van 1981 tot aan zijn pensionering in 2008 was Pleij hoogleraar Historische Nederlandse Letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Aan diezelfde universiteit was hij tussen 1990 en 1992 decaan van de faculteit der letteren.

Daarnaast maakte Pleij in 1991 voor TELEAC de zesdelige radio- en televisieserie Sprekend over de middeleeuwen. Ook bracht hij een boek uit onder deze titel.

Publicaties
Daarnaast schrijft Pleij in diverse dag- en weekbladen over cultuurhistorische onderwerpen. Ook heeft hij essays over de Nederlandse mentaliteiten en de nationale beschavingsgeschiedenis gepubliceerd. Daarnaast heeft hij tal van boeken op zijn naam staan.

Verder wordt Pleij beschouwd als een van de beste sprekers van Nederland die als een van de weinigen een breed publiek warm kan maken voor cultuurhistorische onderwerpen.

Wilt u Herman Pleij boeken als spreker? Voor meer informatie en boekingen kunt u contact met ons opnemen.

 

Herman Pleij spreekt graag over:

Herman Pleij boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Herman Pleij. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21