Henk Westbroek is opgeleid als socioloog, doet enige tijd seksuologisch onderzoek en onderneemt politieke activiteiten, maar geniet toch vooral bekendheid als zanger en presentator.

Het Goede Doel
Henk Westbroek studeert in 1973 af als socioloog aan de Universiteit van Utrecht en verbindt zich later aan het Nederlands Instituut voor Sociaal Seksuologisch Onderzoek. Eind 1978 richt hij samen met Henk Temming de band Het Goede Doel op, die Nederlands repertoire brengt en aanvankelijk vooral optreedt bij FNV-manifestaties en op vormingsavonden. Een succesvol optreden van Henk Westbroek in het radioprogramma VARA’s Popkrant in 1981 levert hem een baan op als presentator op Radio 3.In 1982 breekt Het Goede Doel door met de hits ‘Gijzelaar’ en ‘België‘. Als zangduo hebben Temming en Westbroek bovendien succes met het nummer ‘Sinterklaas, wie kent hem niet?’. In 1983 scoort Het Goede Doel met hits als ‘Vriendschap’ en ‘Hou van mij’ en ontvangt de band een gouden plaat, een Edison en een Zilveren Harp.

Denk aan Henk
Door zijn werk voor de VARA-radio groeit de bekendheid van Henk Westbroek, die in 1987 ook een popquiz op televisie presenteert. Meningsverschillen tussen Temming en Westbroek betekenen in 1991 het einde van Het Goede Doel, waarna Westbroek solo verder gaat. Zijn eerste solo-single (‘Waar ze loopt te wandelen’) bereikt in mei 1992 de Top 40. Ook zijn presentatiewerk op Radio 3 gaat door, onder meer met het dagelijkse lunchprogramma Denk aan Henk.

Leefbaar Utrecht
In de jaren daarna schrijft Henk Westbroek nummers voor onder anderen Ruth Jacott, Herman van Veen en Linda de Mol. Hij koopt een muziekcafé in zijn geboorte- en woonplaats Utrecht (Stairway to Heaven) en richt met enkele vrienden in 1994 een nieuwe lokale partij op: Leefbaar Utrecht. Tijdens de gemeenteraadverkiezingen in mei 1998 treedt Westbroek op als lijsttrekker van Leefbaar Utrecht en behaalt hij tot ieders verbazing met deze partij negen zetels in de raad. Samen met Jan Nagel richt hij in 1999 de landelijke variant van zijn partij op: Leefbaar Nederland. Eind van dat jaar verschijnt ook zijn vierde solo-album, De Hemel. Zijn beste songteksten bundelt Westbroek in 2000 in het boek De Hemel is van ons.

In 2002 beëindigt Westbroek zijn politieke loopbaan en in 2003 presenteert hij voor de laatste keer Denk aan Henk op Radio 3FM. Hierna gaat hij aan de slag bij RTV Utrecht, waarvoor hij radio- en televisieprogramma’s maakt. In 2004 keert hij terug als radiopresentator bij Yorin FM met het programma Denk als Henk. Vanaf augustus 2006 presenteert Westbroek vervolgens een dagelijks lunchprogramma op KX-radio. Tegenwoordig is hij wekelijks te zien op RTV Utrecht met zijn programma Westbroek! en verleent hij medewerking aan diverse radioprogramma’s. Sinds 2010 schrijft Westbroek een column in het gratis blad De Oud-Utrechter. In 2013 solliciteert hij voor de tweede keer (zonder succes) naar het burgemeesterschap van Utrecht.

Henk Westbroek is te boeken als spreker, presentator, dagvoorzitter of discussieleider.

Henk Westbroek spreekt graag over:

Henk Westbroek boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Henk Westbroek. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21