De bekendste zeezeiler van ons land, Henk de Velde, heeft meer mijlen afgelegd dan welke andere zeiler ook. Hij is vooral beroemd door zijn lange solotochten over de oceanen. Henk de Velde is te boeken als spreker; hij vertelt vol vuur over zijn ervaringen en lardeert zijn betoog met filosofische bespiegelingen.

Never ending voyage

Henk de Velde is op 12 januari 1949 geboren te IJsselmuiden. Hij gaat al vroeg naar zee en haalt zijn papieren als stuurman aan de Zeevaartschool in Amsterdam. In 1978 neemt De Velde ontslag als gezagvoerder en begint aan zijn eerste wereldreis, die uiteindelijk zeven jaar zou duren. Zijn tweede reis onderneemt hij in 1988/1989 met de catamaran Alisun J&B; in 158 dagen zeilt hij – met welgeteld één enkele stop – de wereld rond. Tijdens zijn derde reis, met de catamaran Zeeman, wordt hij geplaagd door technische problemen en raakt hij ernstig gewond door een aanvaring met een drijvende container. De Zeeman wordt vervolgens omgebouwd tot de 21 meter lange catamaran C1000, waarmee De Velde in 1996 in 119 dagen non-stop de wereld rondzeilt. Zijn vijfde reis is een tocht met het stalen zeiljacht Campina via de Noordoostelijke Doorvaart boven Rusland van de Noordpool naar de Zuidpool. Na een overwintering van elf maanden in Siberië keert De Velde eind 2004 terug van deze gedurfde onderneming. Enkele jaren later, in 2007 vertrekt hij met de trimaran Juniper voor een ‘Never Ending Voyage’, die in 2011 toch een voorlopig einde vindt.

Bevlogen auteur en spreker

Henk de Velde heeft diverse boeken over zijn zeilreizen gepubliceerd en daarnaast enkele levensbeschouwelijke werkjes het licht doen zien. De meest recente geschriften van De Velde zijn Reizen tussen zand en ijs: over die ander, God en de stilte (2014), Over eilanden en andere streken (2012), en Een krijger onderweg naar huis: een reis zonder einde (2011). In zijn lezingen gaat De Velde in op de keuzes die iedereen maakt in zijn leven. De eigen wil is de sterkste kracht in de mens; niets is onmogelijk.

Biografie

Henk de Velde spreekt graag over:

Henk de Velde boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Henk de Velde. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21