Bergings- en identificatiespecialist Harry Jongen wist met zijn reukorgaan, een prikstok en een flinke dosis gezond verstand als belangrijkste instrumenten tal van stoffelijke overschotten van slachtoffers van misdrijven of bijvoorbeeld slachtoffer uit de de Tweede Wereldoorlog op te sporen in hun anonieme graf. Niet voor niets heeft hij de bijnaam ‘de Neus’ gekregen. U kunt Harry Jongen inhuren als spreker.

Bergen
Jongen heeft een flinke staat van dienst als het gaat om het opsporen en bergen van graven. Hij specialiseerde zich binnen de Koninklijke Landmacht als grafruimingsexpert en was binnen de Krijgsmacht verantwoordelijk voor het opsporen en identificeren van omgekomen militairen uit de Tweede Wereldoorlog. Zo leerde hij ook het bergen van vliegtuigwrakken met vermiste bemanningsleden.

Daarnaast volgde Jongen aan het ontleedkundig laboratorium van de Universiteit van Amsterdam een opleiding. Ook werd hij opgeleid om stoffelijke overschotten te kunnen identificeren.

Zaak-Dutroux
Jongen was onder andere betrokken bij het speuren naar stoffelijke resten in Nieuw Guinea en het zoeken naar massagraven in voormalig Joegoslavië en Kosovo. Ook hielp Jongen mee met het onderzoek in de zaak-Dutroux, waarin met zijn hulp uiteindelijk de lichamen van An en Eefje werden gevonden.

Tevens is Jongen beschikbaar voor het geven lezingen en voorlichting, voor bijvoorbeeld gemeenten. Als spreker heeft hij het onder andere over grafruimingen en het herbegraven en identificeren in het kader van begraafplaatsenbeleid.

Wilt u Harry Jongen inhuren als spreker? Neem voor meer informatie en boekingen contact met ons op.

 

Biografie © Quality Bookings – Almere

Harry Jongen spreekt graag over:

Harry Jongen boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Harry Jongen. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21