Acteur Hans Kesting lijkt met evenveel gemak zware klassieke rollen te vertolken als Sinterklaas te spelen. Dezelfde souplesse en charme laat hij zien wanneer hij bijeenkomsten in het land presenteert.

Toneel
Na het atheneum gaat Hans Kesting naar de Toneelacademie in Maastricht, waar hij in 1986 afstudeert. Al voor die tijd speelt hij bij het Publiekstheater en Vesting en na zijn afstuderen staat hij op de planken met het Zuidelijk Toneel, Carrousel en Toneelgroep Amsterdam. In 1992 gaat hij een vaste verbintenis aan met Toneelgroep Amsterdam, en bij dit gezelschap is hij onder meer te zien in Romeinse tragedies. Voor zijn rol in het toneelstuk Angels in America sleept Kesting de prestigieuze Louis d’Or in de wacht.

Televisie
Naast zijn werk in het theater is Hans Kesting vaak op televisie te bewonderen. Met Paul de Leeuw presenteert hij het programma Ouwe Jongens en hij krijgt bovendien eigen televisieprogramma’s als Circus Pavlov en de Hans Kesting Show. Verder treedt hij op als een van de chauffeurs in het NCRV-programma Taxi en speelt hij tal van rollen in het jeugdprogramma Klokhuis. Ook is Kesting te zien in de succesvolle dramaserie Keyzer en De Boer Advocaten en de populaire serie ’t Schaep met de 5 Pooten. Zowel in 2012 als in 2013 verschijnt hij als Sint-Nicolaas in programma’s met Paul de Leeuw.

Film
Op het witte doek schittert Hans Kesting in diverse films, waaronder Blonde Dolly, De Kassière, Karakter, Kees de Jongen en Alles is liefde. In 2007 heeft hij een rol in zowel de jeugdfilm Kapitein Rob en het geheim van professor Lupardi als in Moordwijven van regisseur Dick Maas. In 2009 is Kesting te zien in de komische actiefilm Spion van Oranje en in de speelfilm Amsterdam.

Biografie © Quality Bookings – Almere

Hans Kesting spreekt graag over:

Hans Kesting boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Hans Kesting. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21