Hans Couzy is een Nederlandse generaal buiten dienst die leiding gaf aan de reorganisatie van Landmacht naar een kleiner beroepsleger. Het was de grootste verandering binnen de krijgsmacht ooit. U kunt Hans Couzy inhuren als spreker.

Militaire loopbaan
Couzy begon zijn militaire loopbaan in 1957 als cadet der Artillerie aan de Koninklijke Militaire Academie in Breda. In 1960 werd hij beëdigd als tweede luitenant.

Hij vervulde vervolgens verschillende functies bij het Korps Rijdende Artillerie en als instructeur aan het Artillerie Opleidingscentrum. In 1970 ging hij vervolgens naar de Krijgsschool in Den Haag voor een studie Hogere Militaire Vorming.

Na deze opleiding werd hij geplaatst bij de staf van het Eerste Legerkorps als hoofd van de afdeling logistiek. In 1975 werd hij vervolgens docent aan de Krijgsschool om in 1978 commandant van de 11e Afdeling Rijdende Artillerie te worden.

Tussen 1980 en 1988 groeide hij van luitenant-kolonel uit tot brigadegeneraal en werkte hij als afdelingshoofd op de afdelingen Operatiën en Plannen. In 1988 werd hij vervolgens als generaal-majoor directeur van de Directie Materieel Koninklijke Landmacht. In 1991 werd hij benoemd tot Plaatsvervangend Bevelhebber der Landstrijdkrachten en Plaatsvervangend Chef van de Landmachtstaf.

Bevelhebber der Landstrijdkrachten

Een jaar later werd hij vervolgens Bevelhebber der Landstrijdkrachten en bevorderd tot luitenant-generaal. In 1996 nam Couzy afscheid van de krijgsmacht.

Hans Couzy is beschikbaar als spreker. In zijn lezingen heeft hij het onder andere over macht en machtsmisbruik. Wilt u Hans Couzy boeken als spreker ? Neem voor meer informatie contact met ons op.

 

Biografie © Quality Bookings – Almere

Hans Couzy spreekt graag over:

Hans Couzy boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Hans Couzy. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21