Journalist en kinderboekenschrijver Gijs Wanders was jarenlang actief als presentator en verslaggever bij het NOS-Journaal. Hij is in te huren als presentator, spreker of dagvoorzitter.

Journaal
Gijs Wanders, geboren in Winschoten, begint zijn journalistieke carrière bij de Winschoter Courant. Hierna is hij korte tijd in dienst bij het Nieuwsblad van het Noorden. Vervolgens maakt hij als freelancer reportages over probleemgebieden in de wereld voor verschillende omroepen en tijdschriften. In dienst bij de NOS is hij later onder meer eindredacteur van het radioprogramma Met het oog op morgen en maakt hij buitenlandreportages voor het televisieprogramma Panoramiek. Daarna treedt hij op als verslaggever en als presentator van het NOS-Journaal.

Jeugdromans
Sinds zijn afscheid van het Journaal (in 2005) wijdt Gijs Wanders zich aan zijn werk als dagvoorzitter, gespreksleider en adviseur. Daarnaast blijft hij zich bezighouden met het schrijven van jeugdromans en het maken van reportages, onder meer voor Een Vandaag. Hij vervaardigt ook films voor bedrijven en werkt mee aan diverse multimediale projecten. Waanders zet het project Gezichten van dementie op en is verder nauw betrokken bij de Nationale Veteranendag. Bovendien is hij een fervent marathonloper.

Dankzij zijn ruime journalistieke ervaring en beminnelijke presentatiestijl is Gijs Wanders uitstekend in te zetten als dagvoorzitter. Hij wordt graag in een vroeg stadium betrokken bij de voorbereiding en zoekt samen met de organisator naar vormen om de informatie zo goed mogelijk over te brengen. Hij probeert podium en zaal met elkaar te verbinden en streeft naar informatieve, interactieve en onderhoudende bijeenkomsten.

Gijs Wanders spreekt graag over:

Gijs Wanders boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Gijs Wanders. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21