Gerd Leers is een ervaren politicus die onder andere minister en burgemeester van Maastricht was. U kunt Gerd Leers inhuren als spreker. In zijn lezingen kan hij het hebben over bestuurlijke vernieuwing, drugsbeleid, de taak van de burgemeester en de politiek in het algemeen.

Gemeenteraad
Tussen 1982 en 1990 was Leers gemeenteraadslid en fractievoorzitter van het CDA in Goirle. Vervolgens werd hij Kamerlid. In die hoedanigheid behandelde hij onder andere de portefeuille verkeer en vervoer. Hij hield zich onder meer bezig met de Betuweroute en de Bouwfraude-affaire.

In 2002 werd Leers benoemd tot burgemeester van Maastricht. Als burgemeester nam hij enkele harde maatregelen, zoals het stopzetten van de subsidie aan voetbalclub MVV en een inval in woonwagenkamp Vinkenslag. In 2004 werd hij in een enquête onder burgers gekozen tot beste burgemeester van Nederland.

Leers baarde opzien met zijn kritiek op het gedoogbeleid, dat de consumptie en verkoop van sofdrugs toestaat, maar het telen ervan verbiedt. Volgens Leers was het dweilen met de kraan op voor de politie. Leers had onder andere het plan voor een wietboulevard in een buitenwijk van Maastricht, zodat buitenlandse drugstoeristen geen overlast meer zouden veroorzaken in het centrum van de stad.

Minister
In oktober 2010 werd Leers minister van Immigratie, Integratie en Asiel. Als minister had Leers geen portefeuille, maar kreeg hij wel te maken met ingewikkelde dossiers, bijvoorbeeld de asielzaak van Mauro Manuel.

Tegenwoordig werkt Leers als bemiddelaar voor ex-politici die op zoek zijn naar werk.

Wilt u Gerd Leers boeken als spreker? Neem voor meer informatie contact met ons op.

 

Biografie © Quality Bookings – Almere

Gerd Leers spreekt graag over:

Gerd Leers boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Gerd Leers. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21