Frank de Grave is een Nederlandse politicus die minister van Defensie was in het tweede Kabinet-Kok. Tegenwoordig is hij senator in de Eerste Kamer. U kunt Frank de Grave inhuren als spreker. In zijn lezingen kan hij alles vertellen over politiek, defensie, gezondheidszorg en pensioenen.

Rechten
Na de middelbare school studeerde De Grave rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen en volgde de richting staats- en bestuursrecht en openbare financiën. Al tijdens zijn studie was De Grave actief als bestuurslid van de juridische faculteit en de universiteitsraad. In die hoedanigheid was hij een van de oprichters van de politieke studievereniging Ten Behoeve van Rechtenstudenten. Tevens werd hij lid van jongerenorganisatie van de VVD, waar hij uitgroeide tot landelijk voorzitter.

In 1991 werd De Grave, die in 1982 Kamerlid en Gemeenteraadslid in Amsterdam werd, benoemd tot wethouder van Financiën in Amsterdam. In 1996 werd hij daarop staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Minister
Twee jaar later werd De Grave minister van Defensie in het Kabinet-Kok II. Als minister werd hij geconfronteerd met onthullingen rond de Val van Srebrenica. In 2002 viel door de uitkomsten van een rapport over dit debacle het kabinet.

Daarop werd de politicus voorzitter van het College Tarieven Gezondheidszorg. In 2006 werd hij vervolgens voorzitter van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Zorgautoriteit. Tussendoor was hij korte tijd bij CFO bij de DSB Bank, om vervolgens lid van de Eerste Kamer te worden. Tevens werd hij voorzitter van het corporatiebestuur van PGGM en voorzitter van de Orde van Medisch Specialisten.

 

Wilt u Frank de Grave inhuren als spreker? Neem voor meer informatie contact met ons op.

 

Biografie © Quality Bookings – Almere

Frank de Grave spreekt graag over:

Frank de Grave boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Frank de Grave. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21