Econoom Fons Trompenaars is een van de meest gevraagde management-consultants ter wereld. Hij reist heel wat af om iedereen met de nodige humor te wijzen op het belang van culturele diversiteit in bedrijven. Fons Trompenaars is te boeken als spreker en dagvoorzitter.

Cultuurverschillen
Als zoon van een Franse moeder en een Nederlandse vader en later als personeelsfunctionaris bij Royal Dutch Shell doet Fons Trompenaars veel ervaring op met cultuurverschillen. Hij studeert economie aan de Vrije Universiteit en promoveert later aan de Universiteit van Pennsylvania op een proefschrift over uiteenlopende visies op organisatiestructuren, The Organization of Meaning and the Meaning of Organization. In 1989 richt hij een organisatie op voor adviezen en trainingen op het gebied van internationaal management. Belangrijke ondernemingen als Shell, Philips, Heineken en Dow Chemical maken gebruik van de diensten van dit centrum dat inmiddels de naam ‘Trompenaars Hampden-Turner Intercultural Management Consulting’ draagt.

Publicaties
Trompenaars heeft verscheidene Engelstalige boeken gepubliceerd, waaronder Riding the Waves of Culture, understanding cultural diversity in global business. Van een aantal publicaties is ook een Nederlandse vertaling verschenen. Het boek Zakendoen over de grens werd in 1994 door de Orde van Organisatiedeskundigen en Adviseurs uitgeroepen tot ‘Boek van het Jaar’. In 2011 en 2013 komt Trompenaars voor op de lijst van invloedrijkste denkers over management.

Met zijn indrukwekkende internationale ervaring staat dr. Fons Trompenaars garant voor boeiende betogen en verrassende inzichten. Hij is te boeken als spreker en dagvoorzitter.

 

© Quality Bookings – Almere

Fons Trompenaars spreekt graag over:

Fons Trompenaars boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Fons Trompenaars. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21