Management- en leiderschapsvraagstukken zijn in goede handen bij econoom, schrijver en spreker Fons Trompenaars. Hij behoort tot één van de meest vooraanstaande denkers op het gebied van strategisch management en is gespecialiseerd in de invloed van verschillen in nationale culturen op het zakendoen. Als begenadigd spreker weet hij de gasten van uw bijeenkomst tot de laatste seconde te boeien. Ook als presentator, dagvoorzitter of discussieleider is hij van toegevoegde waarde.

Waarom Fons Trompenaars inhuren als spreker?

Internationalisering, mondialisering. Beide trends zijn en blijven van onmiskenbare invloed op de economie en ondernemerschap. Fons Trompenaars (1953) is als geen ander thuis in deze materie. Als spreker neemt hij uw gasten mee in bijzondere theorieën en modellen. Dat is waarom veel bedrijven hem graag inhuren, ook als presentator of dagvoorzitter voor seminars en congressen. Ook u kunt Fons in een van deze rollen inhuren voor uw bijeenkomst.

Als zoon van een Franse moeder en Nederlandse vader kent Fons Trompenaars de verschillen tussen nationale culturen van huis uit. Na zijn studie Economie aan de Vrije Universiteit beleeft zijn carrière een vliegende start bij Shell, waar hij als personeelsfunctionaris ervaring opdoet met cultuurverschillen in de bedrijfsomgeving. In 1989 zet de econoom, schrijver en bedrijfskundige zijn eigen advies- en trainingsbedrijf op met internationaal management als specialisatie. Vanuit zijn ‘dienstencentrum’, Trompenaars Hampden-Turner Intercultural Management Consulting, komt hij over de vloer bij bedrijven als Shell, Philips, Heineken en Dow Chemical.

Internationaal managementgoeroe, spreker en dagvoorzitter

Trompenaars heeft diverse Nederlands- en Engelstalige boeken op zijn naam staan, waaronder Riding the Waves of Culture, Understanding Cultural Diversity in business. Zijn boek Zakendoen over de grens werd in 1994 door de Orde van Organisatiedeskundigen en Adviseurs uitgeroepen tot een van de beste boeken van dat jaar. Trompenaars’ naam verschijnt met regelmaat op de lijsten van meest invloedrijke denkers over management.

Het door Trompenaars ontwikkelde Model of national culture differences’ wordt door veel grote organisaties toegepast. In zijn rol als consultant, spreker, presentator en dagvoorzitter reist Fons Trompenaars de hele wereld af. Hij wordt wel ‘de globetrotters onder de Nederlandse goeroes’ genoemd. De vele boeken die deze spreker schreef, gelden nog altijd als leidend voor managers en bestuurders van multinationals.

Spreker Fons Trompenaars boeken voor een lezing

Wilt u deze spreker inhuren voor uw congres of seminar? Ons Quality Bookings team is u graag en deskundig van dienst. U hoort direct van ons of deze spreker op het door u gewenste moment beschikbaar is. Op basis van uw wensen en informatie over uw bijeenkomst ontvangt u een scherpe en transparante offerte. En uiteraard kunnen wij Fons Trompenaars rechtstreeks voor u boeken, zodat u verzekerd bent van ene professionele spreker, presentator of dagvoorzitter. Wij horen graag wat wij voor u mogen betekenen.

 

Biografie © Quality Bookings – Almere

Fons Trompenaars spreekt graag over:

Fons Trompenaars boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Fons Trompenaars. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21