Elco Brinkman is een voormalig politicus die onder andere minister was in de kabinetten-Lubbers I en II. Tegenwoordig is hij fractievoorzitter van het CDA in de Eerste Kamer. U kunt Elco Brinkman boeken als spreker. In zijn lezingen snijdt hij onderwerpen als de verhouding tussen de overheid en het bedrijfsleven aan. Daarnaast kan hij het hebben over pensioenen en de bouw.

Staatsrecht
Brinkman groeide op als zoon van burgemeester Bram Brinkman en studeerde na de middelbare school staatsrecht en politicologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Vervolgens ging hij aan de slag als wetenschappelijk medewerker van de afdeling bestuurskunde van Vrije Universiteit. Hierna werd hij beleidsmedewerker van het coördinatiebureau voor de Noordelijke Randstad.

Brinkman ging vervolgens aan de slag bij het ministerie van Binnenlandse Zaken, waar hij wist op te klimmen tot directeur-generaal Binnenlands Bestuur.

In 1982 werd hij namens het CDA minister van Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur. Hij bekleedde deze functie in het eerste kabinet-Lubbers en het kabinet-Lubbers II. Als minister bedacht hij onder andere de term zorgzame samenleving.

Na de verkiezingen van 1989 werd hij fractievoorzitter van het CDA in de Tweede Kamer en in 1994 volgde hij Lubbers op als lijsttrekker. Nadat het CDA niet in de regering kwam na de verkiezingen verliet Brinkman de landelijke politiek.

Bouwend Nederland
Hierop werd hij in 1995 voorzitter van het Algemeen Verbond Bouwbedrijf. Na een fusie in 2004 met andere bouworganisaties werd Brinkman voorzitter van Bouwend Nederland. In 2006 werd hij na een netwerkanalyse van de Erasmus Universiteit uitgeroepen tot invloedrijkste bestuurder van Nederland, met uitzondering van de koningin, bewindslieden en Tweede Kamerleden. Tussen 2001 en 2009 was Brinkman tevens voorzitter van het bestuur van het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP).

In 2011 werd Brinkman lijsttrekker van het CDA bij de Eerste Kamerverkiezingen. Sinds deze verkiezingen is hij ook fractievoorzitter van het CDA in de Eerste Kamer.

Wilt u Elco Brinkman boeken als spreker? Neem voor meer informatie contact met ons op.

Biografie © Quality Bookings – Almere

Elco Brinkman spreekt graag over:

Elco Brinkman boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Elco Brinkman. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21