Voormalig politicus Dries van Agt was tussen 1977 en 1982 minister-president van drie kabinetten. U kunt Dries van Agt boeken als spreker over buitenlands beleid, bijvoorbeeld het Midden-Oosten, en internationaal recht.

Hoogleraar
Van Agt studeerde rechten aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en ging vervolgens werken voor het ministerie van Landbouw en Visserij. Vervolgens ging hij aan de slag op het ministerie van Justitie, om in 1968 hoogleraar strafrecht te worden op de Radboud Universiteit.

In 1971 werd hij naar voren geschoven als minister van Justitie in het kabinet-Biesheuvel. Hij werd vervolgens ook minister van Justitie en tevens vice-premier in het kabinet-Den Uyl.

Ondanks een klinkende verkiezingsoverwinning van de PvdA, die tien zetels winst boekten, verliepen de onderhandelingen moeizaam. Het CDA van Van Agt en de VVD kwamen er echter snel uit en vormden samen een kabinet, waarin Van Agt premier werd.

Minister-president
In 1981 ging Van Agt wel een samenwerking met de PvdA aan en werd opnieuw minister-president. De PvdA-bewindslieden stapten in 1982 echter uit het kabinet en er werden vervroegde verkiezingen uitgeschreven. Tot aan deze verkiezingen gaf Van Agt leiding aan het kabinet-Van Agt III, met het CDA en D66.

Van Agt besloot daarop de landelijke politiek te verlaten en werd Commissaris van de Koningin in Noord-Brabant. In 1987 werd hij ambassadeur van de Europese Gemeenschap in Japan. Dezelfde functie bekleedde hij van 1990 tot 1995 in de Verenigde Staten.

 

Wilt u Dries van Agt inhuren als spreker? Neem voor meer informatie contact met ons op.

 

Biografie © Quality Bookings – Almere

Dries van Agt spreekt graag over:

Dries van Agt boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Dries van Agt. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21