Info & boekingen
Spreker Design Thinking in de zorg Copyright foto: William Rutten

Design Thinking in de zorg

Design Thinking in de zorg als spreker boeken

Futurist Tim Selders is te boeken voor een lezing over ‘Design Thinking in de zorg’. Hierin laat hij zien hoe deze mensgerichte innovatiemethode een ander perspectief kan geven op de volgende en andere complexe uitdagingen:

Prijsindicatie
€ 2.000 tot € 5.000
Te boeken als
Talen
Nederlands
 • Snel contact met Design Thinking in de zorg
 • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
 • Scherpe marktconforme prijzen
 • Meer dan 15 jaar ervaring
 • Begeleiding tot na het evenement
 • Boekingsgarantie via CLC-VECTA

Futurist Tim Selders is te boeken voor een lezing over ‘Design Thinking in de zorg’. Hierin laat hij zien hoe deze mensgerichte innovatiemethode een ander perspectief kan geven op de volgende en andere complexe uitdagingen:

“Hoe kan het dat ondanks allerlei baanbrekende innovaties in behandelmogelijkheden, de mens achter de patiënt steeds minder centraal staat in de zorg?”

“Hoe kun je steeds mondigere en zelf kiezende patiënten – eigenlijk zorg-consumenten – betaalbare zorg verlenen met steeds minder handen aan het bed?”

“Hoe komt het toch dat we meer dan ooit ‘connected’ zijn met elkaar, maar dat er nog altijd grote eenzaamheid bestaat?”

“Hoe kan het nu dat preventieve gezondheidszorg, hoewel het beter, goedkoper en effectiever is, zo moeizaam wordt omarmd door mensen?”

Veel van de bovengenoemde uitdagingen hebben te maken met een gebrek aan diepe inzichten in wat mensen echt beweegt, met tegenstrijdige belangen, maar ook met het bestaan van meerdere waarheden naast elkaar. En ze veranderen ook nog eens continu.

Met een analytische en op efficiëntie gerichte benadering alleen lossen we dit soort uitdagingen vandaag de dag niet meer op. Je hebt daar tevens een goed begrip van menselijke behoeften, creativiteit en verbeelding bij nodig.

Futurist Tim Selders boeken voor een congres

In dit kader is het inhuren van futurist Tim Selders voor een lezing over Design Thinking in de zorg een goed idee. Deze mensgerichte innovatiemethode verbindt een analytische en creatieve manier van denken en onderscheidt zich door een goede inventarisatie van de uitdaging, inlevingsvermogen in de betrokken gebruikers, continue verbetering in kleine stapjes, participatie van de diverse betrokken partijen en visualisatie van mogelijke oplossingen:

 • Echt in de huid kruipen van de mens achter de patiënt (= empathising). Niet om te vragen wat hij nu wil, maar om te weten wat hij niet zegt dat hij zou gaan willen. Zeker in de zorg, waar veel verborgen emoties en wensen bestaan, kan empathie tot hele nieuwe inzichten en zelfs tot ontdekking van latente behoeften leiden.
 • Het probleem herdefiniëren (= reframen), zodat er wellicht hele andere oplossingen mogelijk zijn. Het herdefiniëren van de uitdaging ’preventieve gezondheidszorg wordt niet omarmd’ naar ‘mensen herkennen niet de persoonlijke benefits van preventieve gezondheidszorg’ kan leiden tot heel andere – lees effectievere of simpelere – oplossingsruimtes.
 • Sneller iets proberen op kleine schaal, in een vroeg stadium, om daarna weer, in kleine stapjes, te verbeteren (= iterating). Is het mogelijk om in plaats van hele complexe ICT systemen te bouwen of complete reorganisaties door te voeren, kleine experimenten te doen waarvan het acceptabel is als die niet meteen lukken, maar waarvan geleerd kan worden?
 • Mogelijke meerdere toekomsten creëren om met elkaar te bediscussiëren en voorbereidingen te treffen (= envisioning). Levensecht laten zien hoe doctoren en patiënten in de toekomst met elkaar zouden kunnen omgaan, en dan nog het liefst in meerdere variaties. Dit kan helpen bij acceptatie maar ook bij het voorbereiden op die toekomst.

Lezing over Design Thinking in de zorg boeken

Meer weten over de mogelijkheden van een maatwerk lezing over Design Thinking in de zorg? Neem contact op voor aanvullende informatie of om futurist Tim Selders direct te boeken.

Meer informatie & boekingen

Design Thinking in de zorg inhuren als spreker voor uw congres of seminar doet u snel en gemakkelijk via Quality Bookings. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie over de voorwaarden. We helpen je graag!

Yannicke
 • Snel contact met Design Thinking in de zorg
 • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
 • Scherpe marktconforme prijzen
 • Meer dan 15 jaar ervaring
 • Begeleiding tot na het evenement
 • Boekingsgarantie via CLC-VECTA
Bekijk alle sprekers