David Vriesendorp is een voormalig directeur van Amnesty International en SOS-Kinderdorpen die gespecialiseerd is in ethische vraagstukken. U kunt David Vriesendorp inhuren als spreker.

SOS-Kinderdorpen
Vriesendorp studeerde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en bekleedde vervolgens diverse functies bij ministeries. In 1992 werd hij vervolgens algemeen directeur van SOS-Kinderdorpen.

Bij deze organisatie nam hij deel aan verschillende missies, in oorlogsgebieden als Rwanda, Burundi en Congo. Vervolgens ging hij een aantal jaar aan de slag in het bedrijfsleven.

Hierna werd hij in 2001 benoemd tot algemeen directeur van Amnesty International. In deze functie richtte hij onder meer De Ronde Tafel op. Hier konden ondernemers vertrouwelijk hun mening over moreel-ethische dillemma’s delen.

Auteur
Vriesendorp is tevens auteur van het boek De rol van het geweten. In dit boek interviewt hij ondernemers als Rijkman Groening en Marike van Lier Lels. Daarnaast heeft Vriesendorp boeken als Het Grote Lobbyboek en Moed moet gepubliceerd.

Vriesendorp is tegenwoordig onder andere bestuurslid van Instituut Clingendael en voorzitter van de Raad van Toezicht van Plan Nederland.

Tevens heeft Vriesendorp als fietser tochten gemaakt door China, Kirgizië, Pakistan en Siberië. Ook heeft hij driemaal de Elfstedentocht gereden.

U kunt David Vriesendorp boeken als spreker. Neem voor meer informatie contact met ons op.

 

Biografie © Quality Bookings – Almere

David Vriesendorp boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van David Vriesendorp. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21