Dave Blank is een hoogleraar en futuroloog die alles weet van nanotechnologie. U kunt hem inhuren als spreker. In zijn lezingen kan hij uitleggen hoe nanotechnologie onze wereld verandert.

Hoogleraar
Blank studeerde aan de LTS in Enschede en bezocht vervolgens de MTS en de HTS, waar hij zich specialiseerde in Fysische Techniek. Uiteindelijk ging hij Technische Natuurkunde studeren aan de Universiteit Twente, waarna hij als technicus ging werken aan de universiteit en uiteindelijk promoveerde hij tot hoogleraar.

In 1991 promoveerde hij aan de Universiteit Twente op het gebied van hoge temperatuur supergeleidende dunne lagen, waarna hij docent op de leerstoel Lage Temperaturen werd. Vervolgens verbleef hij een jaar op de Standford University in de Verenigde Staten om vervolgens directeur te worden van het onderzoeksinstituut MESA+ op het gebied van materiaalkunde van interfaces.

Hierna werd hij hoogleraar Inorganic Materials Science en sinds 2007 is hij wetenschappelijk directeur van MESA+, het instituut gebied van nanotechnologie.

Wetenschappelijke artikelen
Blank heeft meer dan tweehonderd wetenschappelijke artikelen op zijn naam staan en is hoofdredacteur van natuurkunde.nl, een platform dat vwo-leerlingen tracht te stimuleren voor bèta-studies. Daarnaast is hij lid van de Adviesraad ROC van Twente.

Blank is onder andere voorzitter van het onderzoeksgebied Nanofysica en Technology van de stichting Fundamenteel Onderzoek der Materie en heeft namens de NWO en de regering in een commissie gezeten die een strategiedocument aangaande nanotechnologie heeft geschreven.

Wilt u Dave Blank boeken als spreker? Neem voor meer informatie contact met ons op.

 

Biografie © Quality Bookings – Almere

Dave Blank spreekt graag over:

Dave Blank boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Dave Blank. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21