De cultuur binnen een organisatie lijkt voor medewerkers soms een ongrijpbaar fenomeen. Deze is echter wel degelijk te beïnvloeden en te sturen, zo betoogt corporate antropoloog Danielle Braun. Bedrijven willen haar inhuren voor haar inspirerende lezingen waarin ze klassieke antropologie met organisatiekunde combineert.

Biografie van Danielle Braun

Danielle Braun is op jonge leeftijd gefascineerd door andere culturen en een studie klassieke culturele antropologie is hiervan het logische gevolg. Tijdens haar studie ziet ze in dat rituelen en omgangsvormen bij vreemde volkeren in essentie niet veel verschillen van die binnen doorsnee bedrijven en organisaties. Ze besluit haar studie dan ook te combineren met organisatiekunde en studeert als een van de eerste Nederlanders af in de zogenaamde corporate antropologie.

Na haar afstuderen volgt in 1996 een promotie op een onderzoek naar organisatiekunde en sturing binnen de politie. Ook gaat ze aan de slag als docent bij de HEAO in Amsterdam en Enschede en begint ze met het geven van trainingen aan managers binnen de politie. Het is in deze periode dat ze haar vaardigheid als spreker ontdekt; een gave waarvoor veel bedrijven haar niet veel later willen inhuren.

Corporate antropoloog Danielle Braun inhuren als spreker voor een lezing

In de loop der tijd vervult Danielle Braun uiteenlopende functies in een diversiteit aan werkvelden. Ze doet praktijkervaring op in diverse strategische directiefuncties en is actief als publicist voor kranten, tv, radio en social media. Samen met Jitske Kramer schrijft ze in 2016 het zeer goed beoordeelde managementboek van het jaar De Corporate Tribe.

Inmiddels is de corporate antropoloog uitgegroeid tot een van Nederlands meest gewilde sprekers. Bedrijven boeken haar als spreker omwille van haar extensieve kennis over leiderschap, organisatiecultuur en complexe veranderingstrajecten. Daarnaast fungeert ze als strategisch managementadviseur en vertrouwd sparringpartner voor CEO’s van grote organisaties.

Spreker Danielle Braun boeken voor congres of seminar

Danielle Braun is medeoprichter van de Academie voor Organisatiecultuur en geeft over het gelijknamige onderwerp regelmatig lezingen en workshops. Aan de hand van exotische en inspirerende voorbeelden legt ze haarfijn uit wat cultuur is, hoe deze binnen een organisatie in elkaar steekt en welke rol elke medewerker binnen dit geheel vervult.

Treffend zijn haar lezingen over groepspositie, waarin ze de groep vergelijkt met een apenrots. Je kunt hoog of laag op de rots zitten, maar gelukkig zijn er verschillende manieren waarop jij je positie in de groep kunt beïnvloeden. Het inhuren van deze spreker staat dan ook garant voor een lezing die aan het denken zet en inspireert. Ook organiseert zij speciale workshops voor vrouwen die hogerop willen komen.

Contact opnemen met Danielle Braun

Wilt u Danielle Braun ook inhuren als spreker voor een lezing, workshop of presentatie tijdens uw seminar of congres? Het team van Quality Bookings informeert u graag over de mogelijkheden om deze gedreven en deskundige persoonlijkheid te boeken.

Danielle Braun spreekt graag over:

Danielle Braun boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Danielle Braun. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21