Colin Wijnholds aka KOOLEIN

De 22-jarige YouTube-sensatie Colin Wijnholds, beter bekend als KOOLEIN, is in zeer korte tijd uitgegroeid tot een van de grootste influencers van Nederland. Colin begon twee jaar geleden als vlogger op YouTube, maar is inmiddels minstens zo succesvol op Instagram, Twitter en Facebook. Hij heeft een fanbase opgebouwd van zo’n half miljoen trouwe volgers en is zijn eigen merk geworden. Hoe heeft hij dat gedaan?

Positieve energie
Als student International Business & Communication maakte Colin zijn eerste vlog in november 2013. Toen zijn ouders gingen scheidden, raakte hij in een diep dal. Colin sloot zich af van de buitenwereld en zat 16 uur per dag te gamen. Zijn moeder gaf hem een spiegelreflexcamera om foto’s mee te maken. In totaal heeft hij daar tien foto’s mee gemaakt. Verder heeft hij die camera alleen maar gebruikt om te filmen… Colin ontdekte dat mensen op YouTube lieten zien hoe ze games speelden. Om zichzelf op te vrolijken besloot Colin te gaan vloggen. In het begin maakte hij filmpjes over Minecraft. Tegenwoordig vlogt Colin elke weekdag en filmt hij alles dat hij dagelijks meemaakt. Opvallend aan de vlogs van Colin zijn zijn enthousiasme, positieve energie, intelligente opmerkingen en droge humor.

Live events
Dat Colin een echte influencer is, bewijst het feit dat hij ook buiten social media een veelgevraagde persoonlijkheid is. Internationale bedrijven en grote merken staan in de rij om Colin uit te nodigen om aanwezig te zijn op hun live events. Zo is hij het ene moment op een filmpremière in Amsterdam, vliegt hij de dag erna naar Zweden voor een internationaal game-event en is hij diezelfde week te zien op een groot evenement in Groningen. Omdat Colin graag met zijn stem werkt, verzorgt hij voice overs in bioscoopfilms, maakt hij radio, treedt hij samen met dj Nigel Lakefield op geeft hij lezingen en workshops.

Online marketingspecialist
Zijn ervaring op het gebied van social media en online marketing deelt Colin graag met bedrijven. Als externe specialist geeft Colin zijn visie op de online marketing ter ondersteuning van de introductie van nieuwe producten binnen een bedrijf. Voor marketing- en productmanagers is dit een unieke manier om te profiteren van de kennis en ervaring van Colin bij het opstellen van hun social media strategie en online marketingbeleid. Colin verzorgt lezingen in het Nederlands en Engels.

Wilt u Colin Wijnholds inhuren voor uw congres of seminar? Neem dan gerust contact op met één van onze accountmanagers voor meer informatie.

Colin Wijnholds aka KOOLEIN boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Colin Wijnholds aka KOOLEIN. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21