Clairy Polak is een journaliste en televisie- en radiopresentatrice die vooral bekend is van actualiteitenprogramma’s als NOVA en Nieuwsuur. U kunt Clairy Polak boeken als spreker, dagvoorzitter of interviewer.

Journalistiek
De journalistieke carrière van de in Amsterdam geboren Polak begon toen zij, na het gymnasium afgerond te hebben, ging werken voor de Uitkrant. Al snel maakte zij de overstap naar de VARA waar zij ging werken als bureauredacteur.

Na twee jaar werd ze al politiek verslaggever voor de radio . Later ging zij daarnaast ook het radioprogramma De Editie presenteren. In 1995 werd zij vervolgens presentatrice van Radio 1 Journaal.

Polak verdiende haar sporen in de radiowereld en werd in 1998 zelfs uitgeroepen tot radiomaker van het jaar. Na zeven jaar het Radio 1 Journaal gepresenteerd te hebben, keerde Polak in 2002 weer terug naar de VARA waar zij de programma’s De Ochtenden en Ophef en Vertier ging presenteren.

Toen het programma Ophef en Vertier ophield te bestaan werd Polak gevraagd het actualiteitenprogramma NOVA op de televisie te gaan presenteren. Het betekende het debuut op de tv voor Polak, maar al snel voelde zij zich als een vis in het water. Jarenlang presenteerde Polak NOVA en in 2010 ontving ze zelfs de Sonja Barend Award voor haar interview met Hans van Goor een jaar eerder.

Buitenhof
Toen NOVA plaats moest maken voor het programma Nieuwsuur bleef Polak tot oktober 2010 interviewer voor het nieuwe programma. Daarnaast presenteerde zij samen met Peter van Ingen en Pieter Jan Hagens al sinds 2006 het programma Buitenhof.

In 2012 stopte zij ook met Buitenhof om zich weer meer te gaan richten op het maken van radio.  Ze volgde Maartje van Wegen op als presentator van het Radio 4-programma De Klassieken. Ook is zij presentator van het programma Met het Oog op Morgen. Tevens presenteert zij sinds 2011 het programma Het Filosofisch Kwintet, waarin zij samen met filosoof Ad Verbrugge en wisselende gasten debatteert over de rechtsstaat.

Wilt u Clairy Polak boeken als spreker, presentator, dagvoorzitter of interviewer? Neem dan contact met ons op.

 

Biografie © Quality Bookings – Almere

Clairy Polak boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Clairy Polak. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21