Cees J. Hamelink is een emeritus hoogleraar (internationale) communicatie die gespecialiseerd is de psychologie van het conflict, mensenrechten, media en het de-escaleren van conflicten. U kunt Cees J. Hamelink inhuren als spreker.

Proefschrift
Hamelink studeerde filosofie en psychologie aan de Universiteit van Amsterdam en in 1975 promoveerde hij aan de faculteit der godgeleerdheid op het proefschrift Perspectives for public communication.

In 1983 werd hij bijzonder hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam met de leeropdracht internationale communicatie. Deze functie bekleedde hij tot 1993. Twee jaar later werd hij hoogleraar communicatiewetenschap. Hamelink stapte in 2002 over naar de Vrije Universiteit van Amsterdam, waar hij hoogleraar media, religie en cultuur werd.

Gedurende zijn loopbaan heeft Hamelink zich beziggehouden met de relatie tussen mensenrechten, communicatie en globalisering. Hij werkte als onderzoeker bij internationale organisaties en heeft gedoceerd aan universiteiten in de Verenigde Staten, Mexico, Chili, Aruba, Australië, Zuid-Korea en Brazilië. Daarnaast gaf hij ook colleges in nagenoeg alle Europese landen.

Adviseur
Daarnaast vervulde hij wereldwijd diverse bestuursfuncties. Hij was onder andere voorzitter van de Nederlandse Liga voor de Rechten van de Mens en voorzitter van de Jan van Eyck Academie. Tevens was hij ere-president van de International Association for Media and Communication Research. Ook adviseert hij de Verenigde Staten en diverse overheden.

Op televisie was hij onder andere te zien in het programma De leugen regeert, waarna hij een boek schreef met de titel Regeert de leugen. Daarnaast heeft hij nog tal van andere boeken gepubliceerd.

Wilt u Cees J. Hamelink boeken als spreker? Neem voor meer informatie contact met ons op.

 

Biografie © Quality Bookings – Almere

Cees J. Hamelink spreekt graag over:

Cees J. Hamelink boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Cees J. Hamelink. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21