Info & boekingen
Spreker Body Language in de gezondheidszorg - Denise Dechamps
Exclusief bij
Quality Bookings

Body Language in de gezondheidszorg Denise Dechamps

Body Language in de gezondheidszorg als spreker boeken

Als professional in de gezondheidszorg rust er een grote verantwoordelijkheid op je schouders. De belangen van patiënten zijn groot, net als de werkdruk in je zorgorganisatie. In dit complexe speelveld is het van groot belang om de lichaamstaal van anderen efficiënt te kunnen lezen en zelf de juiste non-verbale signalen aan patiënten en collega’s te geven.

Prijsindicatie
Prijs op aanvraag
Te boeken als
 • Snel contact met Body Language in de gezondheidszorg
 • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
 • Scherpe marktconforme prijzen
 • Meer dan 19 jaar ervaring
 • Begeleiding tot na het evenement
 • Boekingsgarantie via CLC-VECTA

In haar lezing Body Language in de gezondheidszorg legt psycholoog en lichaamstaalexpert Denise Dechamps uit dat kennis van lichaamstaal een onmisbare is voor iedereen die werkzaam is in de zorg. Ze demonstreert op overtuigende wijze hoe het aanpassen van je eigen lichaamstaal of het lezen van die van anderen kan leiden tot een betere arts-patiëntrelatie en daarmee een betere zorgverlening.

Betere zorgverlening door betere lichaamstaal

Hoewel de focus doorgaans terecht ligt op het handelen van een zorgverlener, blijkt non-verbale communicatie een groter effect te hebben op het gevoel van de patiënt dan vaak gedacht. Uit onderzoek blijkt dat artsen met een bepaalde lichaamstaal eerder worden aangeklaagd. De patiënt ervaart dan bijvoorbeeld weinig empathie, voelt zich onvoldoende ingelicht of niet serieus genomen.

De vaardigheid om betrokkenheid uit te stralen en de patiënt vertrouwen te geven (wat de boodschap ook is), is dan ook cruciaal voor een zorgprofessional. Dat geldt bijvoorbeeld al helemaal voor een huisarts, die patiënten in de relatief korte tijd dat hij ze ziet naast de juiste diagnose, ook het juiste gevoel moet geven. Vertrouwen van de patiënt in een arts is cruciaal.

Denise Dechamps inhuren voor een lezing in de gezondheidszorg

Simpelweg het aanpassen van de eigen lichaamstaal is echter niet voldoende om de best denkbare zorg te verlenen. Uiterst belangrijk is immers ook het lezen van de lichaamstaal van patiënten. Hierdoor kun je als zorgprofessional sneller de kern van een probleem duiden, zonder dat de patiënt alles met woorden hoeft te zeggen.

In sommige vakgebieden zijn patiënten daarnaast niet of nauwelijks in staat om te praten. Het kunnen lezen van lichaamstaal en gezichtsuitdrukkingen is dan van essentieel belang. Wist je dat er 27 universele gezichtsuitdrukkingen zijn vastgesteld die te koppelen zijn aan 7 emoties? In de lezing Body Language in de gezondheidszorg leer je hierover alles wat je moet weten.

Lezing over Body Language in de gezondheidszorg boeken

Als dé lichaamstaalexpert van Nederland en oprichter van gedragsinstituut de Body Language Academy is Denise de aangewezen persoon om zorgprofessionals te helpen bij hun communicatie. In haar lezing Body Language in de gezondheidszorg neemt ze haar publiek mee in een intrigerend betoog boordevol praktische tips en handvatten om direct mee aan de slag te gaan.

Deze lezing is bij uitstek geschikt voor ziekenhuizen, verzorgingstehuizen en andere zorgorganisaties die hun personeel de best mogelijke tools willen bieden om op de werkvloer optimaal te presteren. Wil je meer weten over Body Language in de gezondheidszorg? Neem contact op voor aanvullende informatie of om keynote spreker Denise Dechamps direct te boeken.

Meer informatie & boekingen

Body Language in de gezondheidszorg inhuren als spreker voor uw congres of seminar doet u snel en gemakkelijk via Quality Bookings. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie over de voorwaarden. We helpen je graag!

Celine
 • Snel contact met Body Language in de gezondheidszorg
 • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
 • Scherpe marktconforme prijzen
 • Meer dan 19 jaar ervaring
 • Begeleiding tot na het evenement
 • Boekingsgarantie via CLC-VECTA
Bekijk alle sprekers