Bastiaan van Schaik

De bekende Nederlandse stylist Bastiaan van Schaik is te boeken als spreker. Hij verzorgt graag een op uw branche of bedrijf toegesneden presentatie over de mode-bedrijfscultuur of een trendpresentatie. Daarbij geeft hij modetips en belicht hij trends voor de desbetreffende branche of voor het modebeeld in zijn geheel. Hij geeft ook workshops, waarbij de interactie met het publiek nog belangrijker is. Een workshop van Van Schaik is een ideaal hulpmiddel voor het creëren van een goede bedrijfssfeer, en een hippe vorm van teambuilding.

Ueberstylist
Van Schaik volgt van 1989 tot 1993 de opleiding Small Business aan de Hogeschool Haarlem, en begint zijn carrière als assistent van stylist en art director Maarten Spruyt.  Nadat hij enkele jaren voor verschillende tijdschriften en opdrachtgevers heeft gewerkt, wordt hij in 2000 fashion director voor het gezaghebbende modeblad AvantGarde. Sinds 2004 is hij als creative director verbonden aan het blad Briljant, een glossy voor de optiek-branche. Ook is Bastiaan geregeld te zien bij RTL Boulevard en SBS Shownieuws als lifestyle-deskundige. Van 2006 tot 2009 is Bastiaan van Schaik creative director van ‘AvantGarde Men’. Vanaf 2007 is hij verantwoordelijk voor de halfjaarlijkse ‘C’est Brillant’ modeshow tijdens de ‘Amsterdam Fashion Week’, waarin jong ontwerptalent wordt gepresenteerd, zowel aan de internationale pers als aan inkopers. Enkele seizoenen lang werkt ‘ueberstylist’ Van Schaik ook als strenge maar rechtvaardige coach mee aan de televisieprogramma’s Holland’s Next Top Model en Benelux Next Top Model. In het Net5-programma Stylist van de Sterren speelt hij een belangrijke rol. Als creative director bij de website ‘shopvip.com’  bepaalt hij mede, welke collecties er worden verkocht. Van Schaik is tevens hoofdredacteur van het blad ‘The Luxury List’.

Kokkerellen met Modellen
Bastiaan van Schaik is bedenker en gastheer van het jaarlijkse evenement Bastiaan’s Bazar, een markt voor hedendaagse mode waar de grootste mode- en lifestylemerken hun nieuwste collecties presenteren en deze in hun ‘kraampjes’ te koop aanbieden. Daarnaast fungeert hij als jurylid bij onder meer de Sasha Golden Heel Award en de prestigieuze Pers Award. In 2010 publiceert Van Schaik het boek Kokkerellen met Modellen, waarin hij aan tafel schuift bij topmodellen als Kim Feenstra, Daphne Deckers en Irene van de Laar.

Een presentatie van Bastiaan van Schaik kan op uw wensen worden toegesneden. Een kleine modeshow met zijn commentaar van Bastiaan kan een onderdeel zijn van elke presentatie. Ook verzorgt hij verrassende workshops.

 

Bastiaan van Schaik spreekt graag over:

Bastiaan van Schaik boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Bastiaan van Schaik. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21