Professor Bas Jacobs is een hoogleraar economie en een specialist op het gebied van overheidsfinanciën en de krediet- en schuldencrisis. U kunt Bas Jacobs inhuren als spreker. Hij is analytisch ingesteld en in staat om ingewikkelde economische kwesties helder uit te leggen.

Econoom
Jacobs promoveerde in 2002 aan de Universiteit van Amsterdam. Als econoom heeft hij een brede belangstelling en houdt hij zich onder andere bezig met macro-economie, arbeidseconomie, onderwijseconomie en met overheidsfinanciën.

Tussen 1997 en 2004 werkte Jacobs parttime bij het CPB en na zijn promotie in 2002 ging hij als onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam werken. Dit deed hij tot 2005, waarna hij docent werd aan de Universiteiten van Amsterdam en Tilburg. In 2004 en 2005 was Jacobs tevens Jean-Monet Fellow aan het Europees Instituut en Florence. Sinds 2007 is hij als hoogleraar verbonden aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Daarnaast heeft hij in zijn carrière gewerkt als gastonderzoeker aan de Universiteiten van Chicago, München en Uppsala. Hij werkte onder meer samen met mensen als Casper van Ewijck, James Heckman, Rick van der Ploeg en Sweder van Wijnbergen.

Beleidsartikelen
Jacobs heeft verder vele beleidsartikelen geschreven. Onder andere over vergrijzing, studiefinanciering, pensioenen, woningmarkt, innovatiebeleid en belastingbeleid. Daarnaast is hij adviseur van het CPB en hij verschijnt regelmatig als deskundige in het televisieprogramma Buitenhof. Ook schrijft hij voor verschillende kranten en houdt hij sinds de verkiezingen van 2010 een weblog bij over de politieke economie.

Wilt u Bas Jacobs boeken als spreker? Neem voor meer informatie contact met ons op.

 

Bas Jacobs spreekt graag over:

Bas Jacobs boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Bas Jacobs. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21