Arthur Docters van Leeuwen

Arthur Docters van Leeuwen is een Nederlandse politicus, jurist en topambtenaar.  Daarnaast heeft hij diverse boeken gepubliceerd. U kunt Docters van Leeuwen inhuren als spreker. In zijn lezingen heeft hij het over onderwerpen als veiligheid, toezicht en de verhouding tussen democratie, burger en staat.

Rechten
Docters van Leeuwen studeerde rechten aan de Universiteit Utrecht en studeerde af in staats- en bestuursrecht. Vervolgens ging hij aan de slag als ambtenaar bij het ministerie van Binnenlandse Zaken. In 1980 werd hij inspecteur der Rijksfinanciën bij het ministerie van Financiën.

Vervolgens werd hij plaatsvervangend directeur politie op het directoraat-generaal Openbare Orde en Veiligheid van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Hierna werd hij hoofd van de Binnenlandse Veiligheidsdienst.

Procureur-generaal
Docters van Leeuwen werd in 1995 procureur-generaal bij het gerechtshof in Den Haag en voorzitter van het College van procureurs-generaal. Vervolgens werd hij in 1999 bestuursvoorzitter van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Deze functie hield hij tot 2007.

Sinds zijn pensionering is hij voorzitter van het Holland Financial Centre aan de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur. Ook is hij voorzitter van de adviesraad bij IRS. Ook is hij commissaris bij Aegon en adviseur van de Nederlandse Orde van Advocaten.

Docters van Leeuwen heeft  tevens diverse boeken gepubliceerd, zo kwam in 2011 het sprookjesboek Late sprookjes uit. Daarnaast publiceerde hij in 2013 de dichtbundel Weggewaaid. Ook werkt hij aan een proefschrift over de institutionalisering van overheidsorganisaties.

Wilt u Arthur Docters van Leeuwen boeken als spreker? Neem voor meer informatie contact met ons op.

 

Biografie © Quality Bookings – Almere

Arthur Docters van Leeuwen spreekt graag over:

Arthur Docters van Leeuwen boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Arthur Docters van Leeuwen. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21