Econoom Arnold Heertje is emeritus hoogleraar staatshuishoudkunde en geschiedenis van de economie aan de Universiteit van Amsterdam. Tevens schrijft hij regelmatig columns. U kunt Arnold Heertje inhuren als spreker over tal van economische ontwikkelingen.

Economie
De Joodse Heertje werd tijdens de Tweede Wereldoorlog gedwongen onder te duiken en zowel hij als zijn ouders overleefden de oorlog. Van 1951 tot 1956 studeerde hij vervolgens economie aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij cum laude afstudeerde. In 1960 promoveerde hij met een proefschrift over de prijstheorie van de oligopolie.

De jaren daarop gaf hij les en in 1962 werd hij bekend met het boek De kern van de economie, waar honderdduizenden exemplaren zijn verkocht. Vervolgens werd hij tussen 1964 en 1999 hoogleraar staatshuishoudkunde aan de juridische faculteit van de Universiteit van Amsterdam. Vanaf 1997 was hij aan dezelfde universiteit tevens bijzonder hoogleraar in de geschiedenis van economische wetenschap.

Afscheid universiteit
In mei 2006 kwam er een einde aan Heertjes periode aan de universiteit, waar hij ruim veertig jaar lang had gedoceerd. Heertje, lid van de PvdA, is enige malen in het nieuws gekomen omdat hij zich uitsprak tegen de komst van de Betuwelijn en de Noord/Zuidlijn.

Wilt u Arnold Heertje boeken als spreker? Neem voor meer informatie contact met ons op.

 

Arnold Heertje spreekt graag over:

Arnold Heertje boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Arnold Heertje. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21