Angélique Schmeinck

Nederland heeft maar twee vrouwelijke meesterkoks, één daarvan is Angélique Schmeinck. Haar culinaire leven gaat veel verder dan de keuken: ze schrijft, presenteert, entertaint, experimenteert, adviseert, fotografeert en reist de wereld af om de grenzen van het culinaire te overstijgen. Met haar boeken, TV-programma’s, eetschilderijen, luchtballonrestaurant en de smaakexposities in haar gloednieuwe culinaire galerie verdiept en verspreidt ze haar culisofie: de wijsheid van de keuken.

Op haar geheel eigen wijze verbindt Angélique kunst en ambacht, waarmee ze verbluffende nieuwe ideeën, gerechten en culinaire vergezichten aan een breed publiek voorschotelt.

Met negen smakelijke boeken op haar naam is Angélique een gerespecteerd en bekroond auteur. De Smaakvrienden serie, Impress Your Friends, en het samen met Peter Klosse geschreven Nieuwe Proefboek zijn haar meest recente titels.

Elke uitgave is meer dan een kookboek, omdat Angélique zich blijft richten op nieuwe benaderingen van ingrediënten, toepassingen, smaken en technieken.

Dezelfde creatieve inspiratie is de basis voor de TV programma’s -The Taste of Cooking, Impress your Friends, Hollandse Keukenmeesters en Culi College- die ze de afgelopen jaren presenteerde bij de digitale TV zender 24Kitchen. Ook verzorgde ze de culinaire rubriek in het TV programma Melk & Honing bij de EO.

De liefde voor de podiumkunsten brengt haar naar theaters en evenementen door het hele land, waar zij met culinaire intermezzo’s haar publiek de ogen opent voor ongekende smaakmogelijkheden. Die zelfs te proeven zijn in de vorm van een eetbaar schilderij.

Flavour design, culinaire colleges en smaakexposities, in haar atelier en culinaire galerie inspireert Angélique kunstminnende kookliefhebbers, amateur-gastronomen, zakelijke smulpapen en foodprofessionals met andere ogen kijken en met andere tongen proeven in sessies vol kunstzinnig vakmanschap.

Voor echte hoogvliegers die niet van gebakken lucht houden heeft Angélique CuliAir Skydining bedacht: een restaurant in een heteluchtballon waarin hoog boven de aarde fantastische gerechten worden bereid met een vernuftig katrolsysteem in de hitte van de ballon zelf.

Een wetenschappelijke basis voor haar innovatieve denken op culinair gebied ontwikkelde ze tijdens haar opleiding aan het Centrum Ontwikkeling Creatief Denken (COCD).

Angélique Schmeinck spreekt graag over:

Angélique Schmeinck boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Angélique Schmeinck. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21