Grensverleggend kookboekenschrijfster en televisiekok
De in het Gelderse Huissen geboren Angélique Schmeinck bewaakt van 1988 tot 2000 als chef-kok een felbegeerde Michelinster. In 1998 wordt zij gekozen tot Lady Chef of the Year, en in 1999 behaalt zij de titel van ‘SVH meesterkok’. Naast Margo Reuten is zij de enige vrouwelijke kok in Nederland met deze onderscheiding. In 2000 start Angélique Schmeinck het bedrijf Taste to Taste, waarmee zij haar vakbroeders en het bedrijfsleven inspiratie wil bieden op de terreinen van smaak, innovatie en beleving. Van 2003 tot 2006 werkt Angélique bovendien mee aan het RTL-4 programma Aperitivo, waardoor ze bekendheid verwerft als tv-kok. Sinds 2011 verzorgt zij enkele populaire kookprogramma’s op het digitale themakanaal 24Kitchen. Angélique Schmeinck is ook succesvol als kookboekauteur. Haar in 2001 verschenen publicatie Een Mond vol Kunst wordt zelfs uitgeroepen tot (Gourmand) Best Cookbook of the World 2002 in de categorie innovatie.

Culinaire avonturen
Voor experimenten deinst Angélique Schmeinck bepaald niet terug. Zij wil zichzelf en haar publiek steeds blijven verrassen. In 2003 start zij bijvoorbeeld het spectaculaire concept CuliAir®,  waarbij zij een luchtballon gebruikt als heteluchtoven om een diner te bereiden. Het biedt twaalf gasten een culinaire belevenis op hoog niveau, letterlijk en figuurlijk. Even vernieuwend en inspirerend zijn haar workshops en presentaties.

Met Angélique Schmeinck kunt u een meesterkok inhuren die niet alleen in de keuken uitblinkt maar ook smaakvol spreekt, entertaint, inspireert en adviseert.

© Quality Bookings – Almere

Angelique Schmeinck spreekt graag over:

Angelique Schmeinck boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Angelique Schmeinck. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21