Alexander Münninghoff

Journalist Alexander Münninghoff  is onder andere gedurende tientallen jaren correspondent van de Haagsche Courant geweest in Moskou. Hij heeft ook vele artikelen en boeken over de schaaksport geschreven en programma’s voor radio en televisie gemaakt.  Münninghoff  is onder meer te boeken als spreker.

Correspondent
Na zijn eindexamen aan het Gymnasium Haganum in Den Haag studeert Alexander Münninghoff Slavische taal en letterkunde aan de Universiteit van Leiden en de Universiteit van Amsterdam. Van 1974 tot 2007 is hij vervolgens werkzaam als journalist bij de Haagsche Courant, onder meer als correspondent in Moskou. Van 1997 tot 1998 is Münninghoff directeur van het door hem opgerichte Nederlands Wetenschappelijk en Cultureel Instituut in Sint-Petersburg. Hij is bovendien presentator, schrijft boeken en artikelen, en maakt radio- en televisieprogramma’s.

Auteur en politicus
Alexander Münninghoff is ook een verwoed schaker en lid van schaakclub Discendo Discimus. Van zijn hand verschijnen onder andere boeken over Bobby Fischer, Max Euwe en Hein Donner. In 2009 richt Münninghoff samen met Maurice Koopman en Jan Nagel de partij OokU (Onafhankelijke Ouderen- en Kinderen Unie) op, een politieke groepering die later de naam 50Plus krijgt.

Wilt u Alexander Münninghoff boeken als, gastspreker of debatleider? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn

Alexander Münninghoff spreekt graag over:

Alexander Münninghoff boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Alexander Münninghoff. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21