Spreker: Joop Schellekens

Vrijblijvende offerte Beschikbaarheid checken Meer weten? Vraag informatie aan of bel 036 - 848 11 21

Als arts-microbioloog is Joop Schellekens gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van infecties zoals SARS, griep, lyme, HIV en kinkhoest. Daarnaast heeft hij het bijzondere talent om de vertaalslag te maken van vaktaal naar bewoordingen die ook voor de leek te begrijpen zijn. Juist daarom is Joop Schellekens zo geschikt om te boeken als spreker.

Microbiologie
In 1975 rondde Schellekens zijn studie Geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Utrecht af. Vervolgens specialiseerde hij zich in Interne Geneeskunde en Medische Microbiologie. In 1990 promoveerde hij met het proefschrift ‘Pathogenese en behandeling van Gram-negatieve septische shock‘.

Van 1991 tot en met 2004 was Schellekens plaatsvervangend hoofd van het Laboratorium voor Infectieziekten en Perinatale Screening (LIS) van Rijksinstituut voor de Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in Bilthoven. Vervolgens ging hij aan de slag als arts-microbioloog bij Laboratorium voor Infectieziekten (LvI) Groningen. Sinds 2006 is hij gedetacheerd in ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen en het Diaconessenhuis te Meppel.

Gedurende zijn carrière was Joop Schellekens (co-)auteur van honderden artikelen in nationale en internationale wetenschapstijdschriften.

U kunt Joop Schellekens boeken als spreker. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

 

Biografie © Quality Bookings – Almere

Joop Schellekens boeken

Voor prijzen het inhuren van Joop Schellekens kunt u direct een offerte aanvragen. U kunt ook contact opnemen om de beschikbaarheid te checken of eventuele vragen te stellen.

Vrijblijvende offerte Beschikbaarheid checken Meer weten? Vraag informatie aan of bel 036 - 848 11 21

Terug naar het overzicht