Spreker: Frans Faas

Vrijblijvende offerte Beschikbaarheid checken Meer weten? Vraag informatie aan of bel 036 - 848 11 21

Van ‘pitbull’ tot ‘activist’, van ‘gedreven branieschopper’ tot  ‘authentiek belangenbehartiger’, het is maar een beperkte greep uit de etiketten, die op hem worden geplakt in een poging deze schrik van menig directiekamer te typeren. Al dertig jaar lang voert Faas, als zelfbenoemd ordebewaker, een verbeten strijd tegen onrecht in het bedrijfsleven. Zijn favoriete targets zijn onder mee falende bestuurders, slapende commissarissen, meebuigende accountants en wegkijkende toezichthouders. Onderwerpen die hem na aan het hart liggen en waarover hij humorvol kan vertellen, zijn goed ondernemingsbestuur, adequate (jaar)verslaggeving alsmede bescherming van minderheidsaandeelhouders en consumenten.

Zijn vele successen die doorgaans afgedwongen worden middels juridische procedures, gevoerd via zijn bureau Recalcico Beheer B.V.,  variëren van veroordeling binnen het  tuchtrecht (accountants en advocaten)  ondernemingskamerprocedures (wanbeleid en uitkooptrajecten) alsook civiele zaken (financiële instellingen). De op het oog welhaast onsamenhangende onderwerpen kennen wel degelijk een rode draad: de oorzaken voor het gebrek aan deugd en de verleidingen van de ondeugd.

‘Wie iets wil bereiken, moet zich daarvoor inspannen, terwijl anderen zich vermaken’, is een uitspraak die wordt toegeschreven aan Sir Winston Churchill. Die is zeker van toepassing op degenen die het tot hun taak rekenen om heilige huisjes en gevestigde belangen ter discussie te stellen in ons geïnstitutionaliseerde land. In zijn voordrachten gaat Faas dan ook niet alleen lichtvoetig in op kwesties rondom het gebrek aan deugd, maar besteedt hij tevens aandacht aan de factoren en systemen die dit in stand houden.

Frans Faas boeken

Voor prijzen het inhuren van Frans Faas kunt u direct een offerte aanvragen. U kunt ook contact opnemen om de beschikbaarheid te checken of eventuele vragen te stellen.

Vrijblijvende offerte Beschikbaarheid checken Meer weten? Vraag informatie aan of bel 036 - 848 11 21

Terug naar het overzicht