Spreker: Eric Nordholt

Vrijblijvende offerte Beschikbaarheid checken Meer weten? Vraag informatie aan of bel 036 - 848 11 21

Eric Nordholt was jarenlang hoofdcommissaris van de politie in Amsterdam. U kunt Eric Nordholt inhuren als spreker. De misdaadbestrijder deelt zijn ervaringen op de voor hem kenmerkende welbespraakte en standvastige manier.

Sociologie
Nordholt studeerde sociologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en ging vervolgens in 1959 bij de politie werken. Nordholt maakte al snel carrière en na diverse functies binnen het korps werd hij in 1984 hoofdcommissaris in Groningen.

In 1987 kreeg hij dezelfde functie in de hoofdstad. Na de reorganisatie van de politieregio’s werd hij in 1993 korpschef van de politieregio Amsterdam-Amstelland, hierdoor werd zijn gebied uitgebreid met plaatsen als Amstelveen en Diemen.

Bijlmerramp
Tijdens zijn periode in Amsterdam gaf Nordholt leiding aan het politiekorps tijdens de Bijlmerramp, de IRT-affaire en de Eurotop die voorafging aan het Verdrag van Amsterdam. Hij onderhield een goede relatie met de toenmalige burgemeester Ed van Thijn. Lange tijd werd hij zelfs getipt als opvolger van de burgemeester, maar een dergelijke functie is er nooit van gekomen. Nordholt was jarenlang lid van de PvdA, maar stapte over naar de VVD.

In 1999 werd Nordholt gevraagd door Wim Duisenbeurg om zitting te nemen in het Comité voor Fraudebestrijding van de Europese Centrale Bank.

U kunt Eric Nordholt inhuren als spreker en luisteren naar zijn ervaringen als politiecommissaris tijdens grote gebeurtenissen. Neem voor meer informatie contact met ons op.

 

Biografie © Quality Bookings – Almere

Eric Nordholt boeken

Voor prijzen het inhuren van Eric Nordholt kunt u direct een offerte aanvragen. U kunt ook contact opnemen om de beschikbaarheid te checken of eventuele vragen te stellen.

Vrijblijvende offerte Beschikbaarheid checken Meer weten? Vraag informatie aan of bel 036 - 848 11 21

Terug naar het overzicht

Tags: boekingen Eric Nordholt, boeken Eric Nordholt, inhuren Eric Nordholt, lezing Eric Nordholt, workshop Eric Nordholt, dagvoorzitter Eric Nordholt, keynote Eric Nordholt, boekingskantoor Eric Nordholt, huren Eric Nordholt, Eric Nordholt contact, Eric Nordholt adres