Spreker: David Vriesendorp

Vrijblijvende offerte Beschikbaarheid checken Meer weten? Vraag informatie aan of bel 036 - 848 11 21

David Vriesendorp is een voormalig directeur van Amnesty International en SOS-Kinderdorpen die gespecialiseerd is in ethische vraagstukken. U kunt David Vriesendorp inhuren als spreker.

SOS-Kinderdorpen
Vriesendorp studeerde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en bekleedde vervolgens diverse functies bij ministeries. In 1992 werd hij vervolgens algemeen directeur van SOS-Kinderdorpen.

Bij deze organisatie nam hij deel aan verschillende missies, in oorlogsgebieden als Rwanda, Burundi en Congo. Vervolgens ging hij een aantal jaar aan de slag in het bedrijfsleven.

Hierna werd hij in 2001 benoemd tot algemeen directeur van Amnesty International. In deze functie richtte hij onder meer De Ronde Tafel op. Hier konden ondernemers vertrouwelijk hun mening over moreel-ethische dillemma’s delen.

Auteur
Vriesendorp is tevens auteur van het boek De rol van het geweten. In dit boek interviewt hij ondernemers als Rijkman Groening en Marike van Lier Lels. Daarnaast heeft Vriesendorp boeken als Het Grote Lobbyboek en Moed moet gepubliceerd.

Vriesendorp is tegenwoordig onder andere bestuurslid van Instituut Clingendael en voorzitter van de Raad van Toezicht van Plan Nederland.

Tevens heeft Vriesendorp als fietser tochten gemaakt door China, Kirgizië, Pakistan en Siberië. Ook heeft hij driemaal de Elfstedentocht gereden.

U kunt David Vriesendorp boeken als spreker. Neem voor meer informatie contact met ons op.

 

Biografie © Quality Bookings – Almere

David Vriesendorp boeken

Voor prijzen het inhuren van David Vriesendorp kunt u direct een offerte aanvragen. U kunt ook contact opnemen om de beschikbaarheid te checken of eventuele vragen te stellen.

Vrijblijvende offerte Beschikbaarheid checken Meer weten? Vraag informatie aan of bel 036 - 848 11 21

Terug naar het overzicht