Yvon Jaspers brengt de buitenlander positief in beeld

17 augustus 2012, door trendwerk

Yvon Jaspers is er blij mee dat immigranten door haar tv-programma Liefs Uit ook eens positief in beeld komen. Dat vertelt ze in De Telegraaf. Liefs Uit gaat over stellen, waarvan de helft het thuisland achterlaat om samen in Nederland te wonen. Zo is in de eerste aflevering Dieuwertje te zien, die voor haar Pakistaanse Ali moslima werd. “De ‘Buitenlander’ is als onderwerp natuurlijk totaal niet sexy en komt alleen aan bod in actualiteitenrubrieken, omringd door problemen“, klaagt Yvon.

In Liefs Uit is dat volgens Jaspers uit. “Een leuk bijverschijnsel is dat je bij ons ziet dat die buitenlander echt niet altijd komt om iets te halen. Sommigen hadden het in eigen land op materieel gebied veel beter. En je leert hoe onwaarschijnlijk ingewikkeld het voor hen is om hier te komen, zelfs met een toeristenvisum. Dan ben ik niet altijd zo trots meer op Nederland.”

Het land kan voor Jaspers niet vol genoeg stromen. Mijn ervaring is, en dat is zeker niet wetenschappelijk onderbouwd, dat al die buitenlandse liefdes ons veel leuke, inspirerende, creatieve mensen opleveren. Ik denk vaak: nou, die wil ik wel als buurman!

Liefs Uit begint om 21.30 uur op Nederland 1.