Yvon Jaspers: Boer Zoekt Vrouw beter dan ooit

14 mei 2012, door trendwerk

Yvon Jaspers verwacht dat het zesde seizoen van Boer Zoekt Vrouw de beste serie afleveringen van haar datingshow ooit gaat worden. Dat vertelt de presentatrice in De Telegraaf. Jaspers is zondag te zien met de kick-off, waarna de serie in september weer echt terugkeert. “Ik ben ervan overtuigd dat de zesde serie beter wordt dan alle voorgaande. Als je als mens groeit, zie je dat terug op televisie. Ik denk namelijk dat het nog persoonlijker kan, de gesprekken nog intiemer.

En dat kan bij de publieke omroep, benadrukt Jaspers. “Ik ben de KRO dan ook ontzettend dankbaar dat we weer de tijd en de mogelijkheden hebben gekregen om het geheel nog meer uit te diepen. Dat zie je eraan af, er wordt niks afgeraffeld. Gelukkig is het productieteam is nog even enthousiast. Ze knokken elk jaar om weer te mogen meedoen.”

Bovendien zijn er nog genoeg single boeren te vinden. “Het aardige is dat er kandidaten bij zijn die een paar jaar lang de kat uit de boom hebben gekeken. Zij wilden eerst zeker weten dat ze niet voor schut gaan. Dat ze nu die drempel over stappen, zegt veel over de integere manier waarop we dit programma maken.

Boer Zoekt Vrouw is het meest bekeken programma van de Nederlandse televisie. Dat legt geen druk op Jaspers. “Nee, het enige dat wij willen is een mooi integer programma maken over mensen die hun kwetsbare kant laten zien bij hun eerste stappen op het liefdespad. Het is puur en dat herkennen de kijkers.