Youp van ’t Hek drinkt koffie met Erland en Wendy

2 juni 2017, door Otto de Vries

Youp van ‘t Hek heeft voorafgaand aan de uitzending van RTL Late Night waarin hij aan tafel zat met Wendy van Dijk, koffie gedronken met de presentatrice en haar man Erland Galjaard. Dat vertelt de cabaretier in een interview met NRC Handelsblad. Het echtpaar Galjaard-Van Dijk is al jarenlang het mikpunt van spot in columns van Van ‘t Hek. “Voor we bij Humberto Tan zouden komen, zeiden ze bij RTL: Er moet wel even een hobbeltje genomen worden“, legt de cabaretier uit in de krant.

Daarom ging hij koffie drinken met het echtpaar. “Nee, ik heb geen excuses gemaakt. Ik neem bijna nooit wat terug. Er verandert ook verder niets. Erland gaat geen andere programma’s maken. En ik blijf het kutprogramma’s vinden.”

Toch was de kou uit de lucht. Vooral omdat Van ‘t Hek en Van Dijk zich nu samen inzetten voor hetzelfde goede doel. “Het gaat natuurlijk om Tijns actie. Tijn staat boven dat aards geneuzel.

Waarom hij uitgerekend een goed doel kiest waar zijn aartsrivalen bij betrokken zijn? “Ik doe zoiets impulsief. Misschien komt het ook doordat ik zelf een kleinzoon van zeven heb rondrennen in mijn huis.

Bron: Mediacourant.