Xander de Buisonje is klaar met GTST

13 februari 2012, door trendwerk

Xander de Buisonjé heeft het gehad met Goede Tijden Slechte Tijden. Hij kijkt niet meer. Dat vertelt de TROS-presentator in Mikro Gids. De Buisonjé vindt dat de soapserie van RTL 4 te lang op tv is. “Op een gegeven moment was ik wel klaar met Goede Tijden Slechte Tijden. Als iets al lang bestaat, verandert er zo veel, dan vind ik het niet meer leuk. Ik kijk nu liever series met iets meer verhaal en inhoud. Van Lost werd ik ook een beetje depressief. Van dat muziekje alleen al kreeg ik zo’n rotgevoel.“ 

Ook Schone Schijn van zijn eigen TROS vindt hij verschrikkelijk. “Hyacinth Bucket uit Schone Schijn, daar word ik helemaal stapelgek van. Dat gezeur tegen haar man, dat overdrevene, dat altijd maar net doen alsof ze van goeden huize is. En dan weet ik dat ze eigenlijk briljant acteert, maar ze doet het zo goed dat ik er niet eens naar kan kijken.

De Buisonjé heeft twee grote favorieten. “The Sopranos vond ik echt fantastisch. Dat een grote maffialeider bij de psychiater loopt, vind ik gewoon al een gaaf gegeven. En Dexter, dat zit zo steengoed in elkaar. Dat de maker het voor elkaar krijgt dat je sympathie kan hebben voor een seriemoordenaar. Daar stoei je zelf ook mee, van: hoe kan dat nou? Sowieso vind ik alles met crime altijd wel gaaf, CSI en dergelijke.

Tot slot behoren nog Six Feet Under en 24 tot de lievelingsseries van de beroemde Nederlander. “Maar op televisie volgen kan ik een serie nooit. Dat vind ik ook heel irritant. Als je mij ergens gek mee kan maken, is het dat een serie ineens stopt en dat er volgende week weer een aflevering komt. Ik wil meestal iets helemaal afkijken.