X Factor-Sharon wil naast de mensen staan

6 februari 2013, door trendwerk

Sharon Kips wil als artiest en bekende Nederlander niet boven de gewone mensen, maar naast de gewone mensen staan. Dat vertelt de allereerste X Factor-winnares in Party. Kips voelt zich gelijkwaardig. “Ik ben niet zo’n sexy popmeisje. Ook ben ik helemaal niet stoer. De platenmaatschappij wilde mij altijd zo neerzetten, maar als ik mezelf moet omschrijven dan ben ik the girl next door. Ik hou ervan om naast de mensen te staan en zo puur en eerlijk mogelijk het leven te delen.”

Nog altijd is Kips de RTL 4-show erg dankbaar. “Mijn droom was om van muziek mijn werk te maken. Ik wilde als solist door het leven gaan en door het winnen van X Factor is me dat gegeven. Dat is te gek!

Ze geniet van het artiestenleven. “Het is zó anders gelopen dan ik van tevoren had bedacht. Op tv hoefde ik alleen maar een paar liedjes te zingen en toen ineens was  ik ècht een artiest. Het is hard werken, heel hard werken. Ook hangt er veel van jezelf af. Zeker wat betreft de mensen met wie je samenwerkt en de dingen die je nastreeft.

Nu heeft Kips een nieuwe cd uit: Groei Maar. “Toen ik drie jaar geleden als mystery popstar meedeed aan de SBS-talentenjacht Popstars, zong ik het lied Margaritha van Marco Borsato. Dat beviel me zo goed dat ik dacht: ‘Hier moet ik iets mee doen.’

Ik sta nog dichter bij de mensen door in het Nederland te zingen.”