Winston met grote SBS 6-show Circus Gerschtanowitz

10 juli 2017, door Otto de Vries

Winston Gerschtanowitz komt dit najaar met groot familie-amusement op SBS 6. In Circus Gerschtanowitz geeft hij een podium aan mensen met talent. Dat heeft de presentator vrijdag bekendgemaakt in Shownieuws. Circus Gerschtanowitz klinkt in de eerste aankondiging als een soort hysterische variant op Holland’s Got Talent. “Circus Gerschtanowitz is een grote familieshow voor jong en oud, waarin werkelijk alles kan. Kan je muziek maken, kan je heel goed zingen…”, begint hij zijn uitleg.

Maar dat is niet het enige. “Je moet je ook voorstellen: iemand heeft een soort muziekmachine en als die aan gaat, ik geloof het gewoon niet. Maar het kan ook iemand zijn die aan bodypainting doet en een levend schilderij maakt. Maar heb je een huisdier die iets ongelooflijk goed kan? Dan ben je ook gewoon welkom in het circus.”

Het is anders dan andere talentenshows, aldus Gerschtanowitz. “Wat we tot nu toe veel gezien hebben is dat er een act op het podium komt en dat is dan alleen maar zijn of haar moment of fame. In dit programma battle je altijd tegen een ander. Stel dat wij met attributen muziek kunnen maken, dan hebben wij extreem goed gezocht naar een andere persoon die dat ook goed kan.”

Het publiek dat bestaat uit 250 mensen bepaalt vervolgens wie het beste is. “Dan is het aan de twee kandidaten om in te schatten of zij zelf denken dat ze de beste waren of de op een na beste. Als ze dat goed hebben, kunnen ze een geldbedrag verdienen.”

Dit is typisch iets voor hem, vindt Gerschtanowitz. “Ik moet zeggen dat ik eigenlijk me vandaag pas realiseer dat mijn familie generaties terug ook al in het variété zat.”

Bron Mediacourant.