Winston Gerschtanowitz verslaat Paul de Leeuw

28 november 2011, door trendwerk

Let’s Get Married (RTL4, 20:42) – Het is Winston Gerschtanowitz gelukt om de zaterdagavond op primetime in handen te houden van RTL 4. Zijn trouwshow Let’s Get Married ging in première met een mooie 1.636.000 kijkers (madl: 24.5%). Hoewel voorganger Ik Hou Van Holland vorige week zaterdag nog 2,5 miljoen kijkers deed, houdt ook Winston concurrent Paul de Leeuw op afstand. Zijn show Pau!l trok 1,030 miljoen kijkers en ging daarmee wel voor het eerst over de miljoengrens heen.

Let’s Get Married was het op twee na meest bekeken programma van de avond. Alleen Ushi & The Family, de lead-in van Let’s Get Married, en Studio Sport Eredivisie trokken met 1,8 miljoen kijkers een groter kijkerspubliek.

De trouwshow van producent Talpa scoorde ver boven het zendergemiddelde van RTL 4. De cijfers zijn hoopgevend. Ik Hou Van Holland, het onbetwiste kijkcijferkanon op zaterdagavond, begon in maart 2008 met 1,2 miljoen kijkers.

Pau!l (VARA, Ned1, 20:28) – Paul de Leeuw profiteert van de afwezigheid van Linda de Mol op de zaterdagavond. Zijn tv-show Pau!l kwam voor het eerst over de grens van één miljoen kijkers heen en noteerde 1.030.000 kijkers (madl: 15.7%), nog wel onder het zendergemiddelde van Nederland 1. De afgelopen weken verloor De Leeuw juist week na week kijkers. Vorige week bereikte De Leeuw een nieuw dieptepunt, toen er slechts 711.000 mensen inschakelden.

Wat Vindt Nederland (RTL4, 22:10) – Waar Paul de Leeuw baat heeft bij de winterstop van Ik Hou Van Holland, geldt het omgekeerde voor de tv-show Wat Vindt Nederland van Jack Spijkerman. Week na week stond de presentator direct na de kijkcijferhit geprogrammeerd en bleef netjes boven de miljoengrens. Hoewel ook Let’s Get Married een publiekstrekker is, is de lead-in niet sterk genoeg om Wat Vindt Nederland boven het miljoen te houden. Het amusementsprogramma zakte zaterdag tot 855.000 kijkers (madl: 13.4%)