Winston Gerschtanowitz: Eer om Linda op te volgen

21 oktober 2011, door trendwerk

Winston Gerschtanowitz vindt het erg spannend dat hij binnenkort de man op de zaterdagavond is bij RTL 4. Met zijn programma Let’s Get Married hoopt de presentator op miljoenencijfers. “Het is een enorme eer dat ik op zaterdagavond de plek van Linda de Mols Ik Hou Van Holland overneem. Dat is de droom van iedereen en ook heel belangrijk voor mij. Ik weet wat er qua cijfers verwacht wordt van die avond, maar ik ben daar niet al te veel mee bezig“, vertelt de presentator in Weekend.
Ik Hou Van Holland scoort ruim twee miljoen kijkers, dus evenaren wordt lastig. “Ik wil er gewoon álles aan doen om er een goed programma van te maken. Ik bemoei me met de muziek, het licht, het decor, en ik zweer dat ik na dit project kan zeggen: ‘Ik heb alles gedaan om hier een succes van te maken.’ Als het lukt zou dat fantastisch zijn, maar als het niet lukt is dat niet omdat ik iets heb nagelaten.”

Let’s Get Married, waarin huwelijksverzoeken centraal staan, is Gerschtanowitz eigen idee. Zelf vroeg hij zijn Renate Verbaan ten huwelijk op Times Square. “Ik zat zó in de sfeer van trouwen en ik kreeg zoveel reacties van mensen die zeiden: ‘Wat leuk en spontaan om dat zo te doen’, dat ik dacht: wordt het niet weer eens tijd voor een trouwprogramma op tv?”

Gerschtanowitz produceert de show zelf bij het bedrijf Talpa van John de Mol. “Los van het presenteren werk ik al jaren samen met John de Mol om programma’s te ontwikkelen en te verkopen. Ik heb John gebeld en toen hebben we het samen ontwikkeld. Toen het klaar was hebben we het gepresenteerd bij RTL 4. Ik wilde het voor RTL 4 maken omdat ik daar onder contract sta. Als zij het niet hadden gewild had het ook bij een andere zender gekund, maar dan had ik het niet zelf gepresenteerd.”

Op 26 november, de eerste uitzenddag, hoeft men volgens Gerschtanowitz geen vernieuwde Honeymoon Quiz te verwachten. “Ik keek vroeger wel altijd naar de Honeymoon Quiz van Ron Brandsteder., dus ik weet nog heel goed hoe dat ging, maar ons programma staat er echt los van. Het thema trouwen is hetzelfde, maar dat kun je niet claimen. De manier waarop wij dat in de studie gaan doen is totaal anders.“