Winston dankzij kinderen bewuster van gezondheid

16 maart 2011, door trendwerk

(Novum) – Sinds Winston Gerschtanowitz vader is van twee zoontjes is hij 'er gewoon bewuster van' dat de gezondheid van een kind uitermate belangrijk is. Hij twijfelde dan ook geen moment toen hem werd gevraagd zijn medewerking te verlenen aan een initiatief om het Amsterdamse Emma Kinderziekenhuis financieel te steunen.

Stichting Embrace Emma wil de komende jaren twee miljoen euro binnenhalen voor de zieke kinderen. "We willen gewoon dat ze normaal kunnen functioneren in de maatschappij. En daar is geld voor nodig", zegt de 34-jarige presentator tegen Novum Nieuws. Zaterdag hoopt de stichting zijn eerste slag te slaan met een benefietgala in de hoofdstad. "Het wordt een spectaculaire avond, gewoon heel erg leuk. Een feestelijk gebeuren."

"Ik ben zelf gelukkig veel uit het ziekenhuis gebleven", zegt Winston. Dat hij met zijn gezin verkast van Amsterdam naar het Gooi heeft niets te maken met het feit dat hij zich zorgen maakt over de veiligheid van zijn eigen kinderen. "We willen ze gewoon wat ruimtelijker opvoeden, in een omgeving waar ze makkelijker naar buiten kunnen", legt hij uit.

Ook een gezinsuitbreiding is voorlopig niet aan de orde. "Nee, hoor. Dat had ook makkelijk gekund in het huis waar ik nu woon."