Wilfred Genee wil ook zonder sport dagelijks op tv

9 juli 2012, door trendwerk

Wilfred Genee wil ook als er geen sportevenement is een dagelijks late night-programma maken. Die ambitie spreekt hij uit in weekblad Story. Door VI Oranje en Tour du Jour heeft Genee de smaak te pakken. “Ik hoop dat VI ooit doordeweeks als afsluiting van de avond op de buis zal komen. Net als Barend en Van Dorp voorheen. Ik sluit het niet uit! Het feit dat we de hele zomer door dit soort tv gaan maken en dat ik dit allemaal mag presenteren, geeft wel aan dat er vertrouwen in mij is.”

Toch weet Genee niet of het wel een goed idee is. “Zo’n ontwikkeling zou me nu niet goed uitkomen; ik wil ook een vader zijn die zijn kinderen elke dag zelf naar bed brengt. Dat vind ik tot op heden heel erg belangrijk.”

Genee begrijpt dat VI Oranje een groot succes was. “De sjeu van het programma is dat er buiten de vaste onderdelen niets is gepland. De grappen en grollen die er gemaakt worden zijn allemaal echt. Dat maakt het zo leuk. We gaan gewoon zitten en het loopt. Je merkt dat het succesvol is, want veel meer dan ooit willen grote sponsors hun naam eraan verbinden.”

Hij is trots op zijn programmapakket. “Als je vijf jaar geleden had verteld dat mijn leven er nu zó uit zou zien, had ik je voor gek verklaard. Zes jaar geleden maakte ik de overstap naar Talpa en was ik er heel erg op gefocust dat zondagavond zeven uur mijn heilige doel was.”

Ik dacht dat het presenteren van de wedstrijden uit de Nederlandse competitie mijn einddoel was. Nu ik in deze fase zit, weet ik wel beter.”