Wie Ben Ik wordt ommezwaai voor De Leeuw

21 juni 2013, door trendwerk

Paul de Leeuw zal door zijn deelname als panellid aan de RTL 4-show Wie Ben Ik? behoorlijk aan populariteit winnen. Dat is de verwachting van Albert Verlinde, zei hij gisteren in RTL Boulevard. Verlinde ziet een ommezwaai aankomen. “Het klinkt alsof er nu heel veel ellende is, maar ik heb het idee dat door wat hij dit jaar bij RTL gaat doen in Wie Ben Ik, voor een breed publiek ongegeneerd lol maken met Wendy van Dijk, dat dat weleens die curve omhoog zal zijn.

De Leeuw heeft nog geen nieuw contract getekend bij de VARA en de Vlaamse zender VTM stopt met de tv-ster. “Je weet hoe het werkt. Op een gegeven moment zegt een zender: ‘Te duur, te duur. Weet je wat, we schuiven het vooruit.’ Dan zegt de ander: ‘Het kan niet vooruit.’ Dan escaleert het. Het is hartstikke jammer. Als het ook niet iemand is die België bindt, is die keuze sneller gemaakt.

Ik denk door wat hij bij RTL gaat doen en in het theater gaat doen het komend seizoen de grote comeback van Paul de Leeuw gaat worden, want dat die man moet blijven brullen, is duidelijk.

De andere panelleden van Wie Ben Ik? zijn Jandino Asporaat, Gordon en Richard Groenendijk. De show begint in het najaar.