Weer record voor Voetbal International

30 augustus 2011, door trendwerk

Voetbal International (RTL7, 20:29) – De talkshow Voetbal International blijft in po- pulariteit toenemen. Met 872.000 kijkers (madl: 13.6%) behaalde het programma maandag opnieuw een kijkcijferrecord op mannenzender RTL 7. Presentatoren Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp verbreken een record dat nog geen twee weken oud is. Toen, op 15 augustus, waren 831 duizend kijkers voldoende voor de titel meest bekeken aflevering ooit. Het record dààrvoor stond op 28 februari.
Voetbal International is hard op weg om ook het record te verbreken van VI Oranje, de WK-variant van het programma. Die talkshow trok in de zomer van 2010 een publiek van precies 900 duizend kijkers.

Huizenjacht (SBS6, 18:06) – Het dagelijkse programma Huizenjacht is terug op televisie. De formule is onveranderd: bekende presentatoren van SBS 6 helpen Nederlanders met hun zoektocht naar een nieuwe woning. Naast Nance Coolen, Tooske Ragas, Marlayne Sahupala, Viktor Brand en Sjimmy Bruijninckx, is dit seizoen ook Vivian Reijs in de weer voor Huizenjacht. “Voor mij is het een feestje om vanaf nu bij die club te horen“, laat ze weten. Huizenjacht begon maandag met een matige 285.000 kijkers (madl: 7.2%).

Het Drama Van (RKK, Ned1, 21:21) – In de laatste aflevering van het goed bekeken programma Het Drama Van stond maandag de schoolmoord op de achtjarige Jesse centraal. Op een gewone vrijdagochtend in 2006 werd hij door een verwarde man vermoord in zijn eigen school. Voor het eerst praatten de moeder en juf van Jesse op televisie over de gebeurtenis. “Het gemis van Jesse is heel groot. Het is pure pech geweest dat hij in dat lokaal was; met desastreuze gevolgen. Hem is zoveel afgenomen, hij had nog zoveel moeten meemaken en dat is iets waar ik steeds aan denk“, zei moeder Ingrid. Het Drama Van trok 1.301.000 kijkers (madl: 19.9%).