Week lang Lingo met Robert ten Brink

4 oktober 2011, door trendwerk

De TROS staat stil bij zestig jaar televisie in Nederland en komt daarom de hele maand met oude afleveringen van Lingo. De omroep trapt maandag af met de allereerste Lingo ooit, in 1989 gepresenteerd door Robert ten Brink. Dat heeft de omroep laten weten. Ook de rest van de week zijn afleveringen te zien uit de periode 1989 tot 1992, toen een jonge Ten Brink aan het roer stond. Hij stopte met de spelshow, toen nog bij de VARA, omdat hij overstapte naar het toen nog publieke Veronica.
François Boulangé nam het presentatorenstokje over van Ten Brink en volgende week zijn afleveringen uit ‘zijn’ Lingo-tijd te zien. In 2000 verhuisde Lingo naar de TROS en werd Nance het nieuwe gezicht van het programma. Een selectie van de afleveringen met Nance, uit de periode 2000 tot 2005, zijn in de week van 17 oktober te zien.

In de week van 24 oktober wordt afgesloten met heruitzendingen van Lingo met aan het roer Lucille Werner, die het stokje in 2005 overnam van Nance en de spelshow nog altijd aan elkaar praat.

Lingo Classics is deze maand elke werkdag om 19.00 uur te zien op Nederland 1.