Waylon wil opnieuw naar Eurovisie Songfestival

28 april 2015, door Otto de Vries

Waylon zou graag weer eens optreden op het Eurovisie Songfestival. Dat vertelt hij in weekblad Story. Zijn vorige optreden met Ilse DeLange was een groot succes, maar hun geluk was van korte duur: ze raakten gebrouilleerd. “Het Eurovisie Songfestival beschouw ik nog altijd als het hoogtepunt van mijn carrière. Ilse DeLange en ik zijn daar immers tweede geworden. Ik zou het leuk vinden om nog een keer naar het Eurovisie Songfestival te gaan, alleen of wellicht weer met iemand anders.

Waylon wilde wel door met Ilse en haar Common Linnets, maar zij wilde hem geen gelijkwaardige rol geven. “Ik had mijn eigen carrière moeten opgeven om naast Ilse te kunnen staan. En dat wilde ik niet”, zegt hij nu.

Meer wil Waylon er niet over kwijt. “Ik heb het achter me gelaten. Ik wil er niets negatiefs meer over zeggen, omdat ik dan elke keer de zeurpiet ben. Voor mij is het klaar. Het is mooi geweest.”

Ik wens The Common Linnets veel succes en hoop dat ze alle awards winnen die je kunt bedenken. Daar ben ik niet jaloers op.