Waylon wil naar Songfestival

8 juni 2011, door trendwerk

(Novum) – Waylon overweegt mee te doen aan het Eurovisie Songfestival, maar alleen als hij zijn eigen carrière ermee kan helpen. "Je gaat dan wel voor Nederland, maar je hebt als ultieme doel je eigen carrière internationaal uit te bouwen", legt de zanger uit aan Novum Nieuws.

Als Waylon dat doet, zou hij zich dus niks van de TROS en haar achterban aantrekken. "Op die manier zou ik het ook wel willen. Dat is volgens mij de enige manier waarop het gaat werken. Anders niet", zegt Waylon, die in 2005 meedeed aan het Nationaal Songfestival. Hij bleef toen in de voorronde steken.

Als ervaringsdeskundige snapt hij niet veel van de kritiek op de podiumprestaties van de 3JS, die vorige maand in de halve finale als allerlaatsten eindigden. "Een liedje is toch je uitstraling? Het is een songfestival en toch geen circusfestival? Van de 3JS mag je niet verwachten dat ze een Toppers-pak aantrekken."

In 2008 werd de 31-jarige Waylon tweede bij Holland's Got Talent. Zijn grote doorbraak kwam het jaar daarop met de single Wicked Way en het bijbehorende album Wicked Ways.